Parlamentaris francesos denuncien haver rebut pressió de Boiron per revertir aquesta decisió.

La Sanitat francesa deixarà de finançar l’homeopatia l’any 2021. Així ho ha decidit el Govern d’Emmanuel Macron, després de rebre el contundent informe d’una comissió especialitzada independent que, després d’un any d’anàlisi dels estudis publicats, ha confirmat que els productes homeopàtics “no han demostrat científicament una eficàcia suficient per justificar que siguin reemborsats”.

França és el segon país després de l’Índia en ús d’aquests productes. En 2020, es reduirà el 15% del reemborsament del preu d’aquests productes. A partir de l’1 de gener de 2021 no es tornarà res. Fins ara, la Sanitat francesa tornava el 30% del cost de 1.200 productes homeopàtics, una despesa de 126, 8 milions d’euros. Els productes homeopàtics a França estaven finançats des de l’any 1984.

El 60% de l’activitat de Boiron es veurà afectada

En un comunicat oficial, la companyia Boiron admet que el 60% de l’activitat del grup Boiron es veurà afectada per aquest canvi en el reemborsament dels medicaments homeopàtics.

Boiron explica en aquest comunicat que més de 20.000 metges prescriuen regularment medicaments homeopàtics i més d’un milió de ciutadans francesos ja han expressat el desig de mantenir el reemborsament d’aquests medicaments.

Parlamentaris francesos, pressionats per Boiron

La portaveu de LREM, Aurore Bergé, va assegurar a France Info que han estat pressionats pel laboratori, “que ens va convidar a conferències, esmorzars, reunions que han desplegat molts recursos”.

“Demostrem que no només confiem en la ciència, sinó que no estem subjectes a grups de pressió quan prenem aquesta decisió” va dir Bergé.

Font d’informació: El País / Bourse Direct fr / Redacción Médica

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank