El farmacèutic decida més de cinc hores setmanals a solucionar els inconvenients derivats de la falta de medicaments.

Antihipertensius, analgèsics o ansiolítics són els medicaments que presenten problemes de subministrament . En la majoria de les ocasions el farmacèutic està solucionant els inconvenients derivats, mitjançant la substitució, quan aquesta és possible, o amb una adequada gestió de les existències. Una tasca a la qual dediquen, segons una enquesta en l’àmbit europeu, més de cinc hores setmanals. El problema sorgeix quan el medicament no és substituïble i llavors el pacient ha de tornar al metge perquè li sigui prescrita una alternativa, com és el cas d’Apocard, un medicament no substituïble d’estret marge terapèutic indicat per a les arrítmies.

Un 25% són medicaments inclosos a les subhastes andaluses

64 medicaments es troben actualment amb problemes de subministrament, segons l’informe setmanal de CISMED. Un 25% són fàrmacs inclosos a les subhastes d’Andalusia, dada que durant 2018 es va situar en el 48%. Així mateix, 25 dels 64 medicaments no són un problema de subministrament comunicat per l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS).

Del total de medicaments amb problemes de subministrament, 28 tenen un preu inferior a 3,12 euros, sent el preu mitjà de 4,02 euros. El sistema cardiovascular i el nerviós acumulen 35 dels 64 medicaments amb problemes de subministrament. 

Finalment, altres 57 fàrmacs s’han qualificat per CISMED com a medicaments en alerta o en observació, en presentar faltes significatives en algunes províncies o per registrar increments significatius en el nombre de farmàcies amb faltes a escala nacional. 

Font d’informació: Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank