L’Accessibilitat i la sostenibilitat són els dos grans objectius de la política de medicaments, segons el director del CatSalut, Adrià Comella. Així ho va assegurar a la Jornada d’actualització i debat de l’Àrea del Medicament del Servei Català de la Salut (CatSalut), celebrada el passat 31 de maig.

Segons Comella, aquest dos grans objectius són “tot un repte en un escenari en què l’augment de població que necessita accedir a tractaments farmacològics va acompanyat d’uns tractaments d’un cost creixent i elevat, particularment en l’entorn hospitalari”.

“El compromís dels professionals en totes les tasques relacionades amb el bon ús del medicament és possiblement, l’element principal per assolir-ho”, afirma el director del CatSalut.

Comella també posa en relleu el paper dels professionals que treballen en els centres del SISCAT directament en l’àmbit del medicament. “Són els farmacèutics i farmacòlegs els que contribueixen, d’una manera efectiva i continuada, a fer un millor ús dels medicaments en diversos àmbits: l’entorn de la clínica, de l’avaluació del coneixement i de la gestió”, va dir.

Utilització dels antibiòtics

L’edició d’enguany ha tractat temes d’actualitat com són la utilització dels antibiòtics. El problema de la resistència en els antibiòtics requereix revisar les recomanacions pel seu bon ús. Comencem a disposar d’intervencions d’èxit, gràcies a la coordinació entre nivells assistencials i a la participació de diferents especialitats, com la microbiologia clínica, que contribueixen a millorar la prescripció empírica d’antibiòtics.

Ús segur dels medicaments

Durant la Jornada també s’ha recordat la importància de l’ús segur dels medicaments fent èmfasi en les oportunitats de millora al nostre entorn, revisant la rellevància i l’impacte real de les alertes de seguretat, de la xarxa de farmacovigilància i dels ingressos hospitalaris relacionats amb els medicaments.

Finalment s’han revisat aspectes fonamentals de la prevenció i el tractament de l’osteoporosi, l’actualització dels fàrmacs disponibles i els nous abordatges terapèutics amb aproximacions diferents de la dels medicaments.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank