La consellera de Salut ha assegurat que la integració i col·laboració amb la farmàcia és molt necessària

Aquest matí ha tingut lloc la inauguració oficial d’Infarma Barcelona 2019 que acull el recinte firal de Gran Via fins al 21 de març. Durant els tres dies, més de 30.000 professionals del sector, 170 ponents d’àmbit nacional i internacional se citen per debatre, mitjançant 7 taules d’actualitat i més de 30 Aules Professionals, les novetats i les perspectives de la farmàcia sota el lema escollit per aquesta edició: La salut ens connecta.

La consellera Alba Vergés ha agraït poder inaugurar aquesta edició d’Infarma que acull la ciutat, “perquè Barcelona i Catalunya volen ser un país referent en temes de salut”. “Volem ser reconeguts per estar al costat de les ciències de la vida, la millora de la salut i el benestar dels ciutadans”, ha manifestat.

Vergés ha assegurat que la millora de la salut de les persones, englobada en el lema d’aquesta edició, és també uns dels objectius del departament de Salut. Igualment, ha destacat els cinc reptes dels quals es parlarà a Infarma (adherència al tractament, educació sanitària, apropament del farmacèutic a les persones, coordinació entre farmàcies i coordinació entre farmàcies i pacients) són també reptes del departament de Salut.

L’estratègia que volen seguir des de la Generalitat és orientar-se a la comunitat i això no és possible sense establir relacions amb l’oficina de farmàcia i el farmacèutic. En aquest sentit, ha dit, “integració i col·laboració són inevitables i molt necessàries”.

La digitalització i l’envelliment, dos grans reptes

Jordi de Dalmases, president del Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya (CCFC) i del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (CFOB) ha dit als assistents que Infarma és molt important per debatre i trobar respostes als reptes que planteja la professió, com la digitalització o l’envelliment de la població. “Cal definir com es resoldran aquests desafiaments als quals el món sanitari haurà de fer front i concretar quin serà el paper dels farmacèutics”, ha puntualitzat.

Dalmases ha recordat que com a farmacèutics i professionals propers a la població tenim molt a dir, com ja va demostrar-se a través de serveis com l’SPD i amb programes com el d’educació sanitària per a persones grans, en col·laboració amb el CatSalut.

Explicar a la societat el rol del farmacèutic

Luis Joaquín González, president del COF de Madrid, ha centrat el seu discurs en el rol del farmacèutic i el que aquest fa pels ciutadans. En aquest sentit ha dit que els farmacèutics demostraran que la professió està viva i que té capacitat suficient per innovar i posar en marxa propostes de valor que responguin al lema d’aquesta edició.

Jesús Husillos, regidor de Govern d’Igualtat i Benestar Social de l’Hospitalet de Llobregat ha intervingut també en la inauguració, recordant el conveni signat recentment per part de la Conselleria de Salut i l’Ajuntament per tal de millorar la dotació d’equipaments assistencials, “que s’havien quedat una mica obsolets per falta d’inversió i preocupació”.

Husillos també ha recordat els canvis que ha patit la Gran Via que avui acull aquest esdeveniment farmacèutic tan important, des del soterrament de la carretera fa 10 anys, fins a les futures millores que es duran a terme. L’objectiu, segons el regidor, és desenvolupar un epicentre de farmàcia i biomedicina a la zona, que ja compta amb l’hospital de Bellvitge, l’Idibell i la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona.

Han participat també en aquesta inauguració Francisca Aranzana, directora del Congrés i vocal d’Oficina de Farmàcia del COFB; i Raquel Martínez, secretària general del Consell de Col·legis Oficials de Farmacèutics d’Espanya.

Notícies relacionades: Fefac t’espera a l’estand G-19

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank