El Ministeri de Salut ha presentat un esborrany per reforçar la farmàcia.

El ministre de salut alemany, Jens Sphan, (CDU) ha presentat un primer esborrany de Llei de reforç de les oficines de farmàcia. A més dels punts ja coneguts sobre fixació de preus dels medicaments amb recepta i serveis farmacèutics remunerats, volen incloure les vacunes a les farmàcies.

Fixació de preus

Dos anys i mig després de la sentència del Tribunal de Justícia sobre la llei alemanya de preus, el Ministeri de Salut vol regular el conflicte de comandes per correu. En definitiva, una prohibició que inclogui multes de fins a 50.000 euros o exclusió de fins a dos anys si el farmacèutic o remitent no s’adhereix al compromís.

Sentència del Tribunal de Justícia

El Tribunal de Justícia Europeu va anul·lar la llei alemanya de preus farmacèutics. A més, va anunciar que el manteniment del preu a Alemanya per als medicaments receptats infringeix la legislació de la Unió Europea.

El Tribunal afirmava que la regulació alemanya, que també obliga a les farmàcies de comandes per correu de la Unió Europea a complir amb la regulació de preus farmacèutics quan envien medicaments als clients alemanys, constitueix una restricció injustificada a la lliure circulació de mercaderies.

Serveis farmacèutics remunerats a les farmàcies

Les persones assegurades haurien de tenir dret a serveis farmacèutics remunerats addicionals. Per això, la Cambra Federal de Farmacèutics està treballant actualment en les propostes inicials per aquests serveis.

La remuneració es faria a través d’un fons a càrrec de l’Associació de Farmacèutics Alemanys. Així, en el futur, hauria d’establir-se un nou recàrrec fix de 20 cèntims per medicament amb recepta.

El Ministeri de Salut alemany ha actualitzat la quantitat, abans era de 14 cèntims.

Serveis d’emergència

El recàrrec fix per als fons de servei nocturn i d’emergència s’incrementa de 16 cèntims a 21 en el futur. És a dir, 40 milions d’euros més per materialitzar-ho.

Entrega d’estupefaents

La tarifa passa de 2,91 euros a 4,26 euros en el futur, IVA inclòs. El Ministeri calcula 15 milions de despeses addicionals.

Font d’informació: DAZ.online

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank