El fet que un grup de classe no es confini fins assolir la xifra de 5 infants positius ha disminuït els grups confinats.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va destacar, a la darrera roda de premsa sobre la situació epidemiològica de la COVID-19 a Catalunya el passat 19 de gener, l’esforç de les farmàcies que col·laboren al programa TAR a les escoles.

Les seves paraules d’agraïment van ser aquestes: “Vull agrair a la comunitat educativa i a les famílies l’esforç que està fent; també a les farmàcies que col·laboren al programa TAR a les escoles; a l’Atenció Primària i als referents escolars”.

“som en un moment complicat que ja havíem previst. Més de 700.000 persones s’han infectat per Òmicron en els darrers 25 dies a Catalunya”, vadir. També va assenyalar que “l’OMS ja havia previst que la meitat dels europeus es podria infectar en les properes 10 setmanes”.

Argimon va constatar que l’actual situació epidemiològica està tensionant el sistema de salut. Ho va contextualitzar amb la situació general del conjunt de la societat. A tall d’exemple, el conseller va referir-se a la situació descrita per PIMEC en què explicava que “una tercera part de les seves empreses afiliades havien hagut de tancar o bé perquè tenien tot el personal amb infecció o bé perquè amb el que tenien, a causa de les baixes, no podien fer funcionar l’empresa; és a dir, està afectant a tot arreu i en tots els àmbits”.

Nou protocol escolar

El conseller va centrar bona part de la seva intervenció amb la implementació del nou protocol escolar i els dubtes que pot haver generat. En aquest sentit, va recordar que el Ministeri el va lliurar diumenge al vespre, un fet que ja van advertir “dificultava la posada en marxa del dispositiu previst”. Malgrat això, Argimon va voler posar en valor dos aspectes principals del nou protocol. Per un costat, el fet que un grup classe no es confini fins assolir la xifra de 5 infants positius ha disminuït de forma molt notable els grups confinats. En aquest sentit, va afirmar que “amb el protocol antic s’haguessin confinat milers d’infants amb les conseqüències educatives i de conciliació que això hagués comportat”.

La segona novetat del protocol és la decisió d’implantar un programa de testatge de COVID-19 a les escoles. En relació a aquest aspecte, el conseller va explicar el perquè de la decisió: “Després de dies nadalencs, de molta interacció social i familiar, vam voler protegir al màxim la presencialitat a les aules”. En un cribratge comunitari que permetés detectar el màxim nombre de positius a l’entorn escolar especialment asimptomàtics per tal de reprendre l’activitat escolar amb una capa més de seguretat: “És un esforç que no fa cap comunitat. El més fàcil hagués estat no fer res”.

 Salut monitoritzarà i avaluarà l’impacte que està tenint Òmicron a l’àmbit escolar i, com sempre s’ha fet, anirà adaptant-los, de forma conjunta amb tots els agents implicats, per tal que s’ adeqüin de la millor manera al context canviant que provoca el virus.

Font d’informació: Departament de Salut

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank