“Col·laboració público-privada: ara les farmàcies”

El suplement ‘Diners’ de La Vanguardia publica el 23 d’abril un article signat pel professor d’Hisenda Pública Guillem López i Casasnovas sota el títol “Col·laboració público-privada: ara les farmàcies”.

L’economista comença l’article afirmant que la col·laboració público-privada sembla tenir cada vegada menys encaix en els sistemes públics, posant el focus en el sistema sanitari. I és que tot i la bondat del sistema sanitari, alguns s’esforcen a desbaratar-lo, assegura.

En aquest context, les oficines de farmàcia reivindiquen un paper important com a agents del sistema sanitari públic. “Són molts professionals, amb oficines que arriben arreu, amb capacitat d’intermediar entre prescriptors i dispensadors a km 0”, expressa l’economista. I afegeix: “Poden afegir valor al sistema des de la seva activitat […], exercir consell, col·laborar amb la vigilància i control de medicaments de multimorbiditat, i sortir de tant en tant de l’oficina revisant farmacioles del veïnat”.

L’economista recorda que, en matèria de salut no tot s’hi val, referint-se a la informació que circula per internet i a les entregues de grans distribuïdores anònimes, així com “les Amazon que no agafen responsabilitat del que traslladen”.

L’última part de l’article posa de manifest el vessant d’empresa de les farmàcies, que han d’obtenir resultats econòmics positius suficients per mantenir les inversions i la qualitat del servei.

Finalitza el seu discurs afirmant que la regulació i el finançament són clau per mantenir la continuïtat del servei. També el reconeixement del consell i recomanació dels professionals farmacèutics. “Un bon professional fa el que mai no farà un quiosc de dispensació, o l’entrega d’un missatger”, conclou.

Llegeix l’article de Guillem López i Casasnovas

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de la FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Creadors del projecte
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank