El model 347 és una declaració anual informativa de les operacions amb terceres persones que s’han realitzat al llarg de l’exercici fiscal. Els empresaris i professionals estan obligats a presentar aquest model sempre que hagin realitzat operacions amb tercers per import superior a 3.005,06 euros durant tot l’any natural.

Aquest document es presenta durant el mes de febrer de l’exercici següent a aquell al qual al·ludeixen les operacions de tercers. En aquest sentint, tenim des de l’1 de febrer fins al 28 de febrer. Aquest any fins al 2 de març perquè el 29 és dia no laboral

Els socis ens han preguntat si hi ha una normativa que obligui a les empreses a facilitar la informació necessària per presentar el model 347 i la resposta és que no. 

Moltes empreses permeten descarregar els models a la seva web, per tant, en aquests casos podem accedir nosaltres mateixos al document i descarregar-les.

Des de l’any 2017, les empreses grans inscrites en el Registre de Devolució Mensual de l’IVA, de facturació superior a 6 milions d’euros i grups d’IVA, estan obligades a presentar les seves factures de venda i compra en un termini màxim de 4 dies, amb sancions per cadascuna si no ho fan així. Les empreses que fan servir el Subministrament Immediat d’Informació (SII) ja no fan el model 347. La recomanació que ens dona el nostre assessor és que, en aquests casos, demanem a aquestes empreses que ens facilitin la relació de factures per elaborar i presentar el model 347.

Informació elaborada amb el suport de Buxaderas Advocats S.L. 

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank