Les dades mostren el diferencial de preus entre les empreses que consumeixen menys electricitat respecte de les que en consumeixen més.

Les empreses espanyoles paguen l’electricitat més cara d’Europa. Així ho recull l’informe Preus de l’electricitat a Europa, comparats, 2014-18 publicat per l’Observatori de la PIMEC. Aquest informe analitza els preus de l’electricitat que paguen empreses de 26 països europeus amb dades de l’Eurostat. Se centra en l’any 2018 i analitza el període 2014-2018.

Les dades mostren el gran diferencial de preus que paguen les empreses que consumeixen menys electricitat respecte de les que en consumeixen més. Els 26,49 cèntims que els consumidors han pagat el 2018 de menys de 20MWh contrasten amb els 7,77 cèntims de les empreses amb un consum d’entre 20.000 i 70.000MWh, pràcticament una quarta part del que paguen les empreses petites consumidores.

Evolució dels preus a l’Estat espanyol

A Espanya, les empreses menys consumidores d’electricitat (<20MWh), és a dir, pimes i autònoms, són les que la paguen més cara de tot Europa. Així mateix, la distància de preus entre el consumidor d’electricitat més petit i el consumidor més gran és la més alta d’Europa. De fet, tot i que els preus mostraven una tendència a la baixa entre el 2014 i el 2017, l’any 2018 han augmentat, principalment en els nivells més baixos de consum.

Per a les empreses de menys de 20MWh de consum, pimes i autònoms, els preus que es paguen a Espanya són un 36% més alts que la mitjana de les economies grans, un 87% més alts que la mitjana de les economies petites avançades i un 79% més alts que la mitjana de les economies menys desenvolupades.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank