Elisabet Bach, presidenta d’Autònoms PIMEC, i Paqui Domínguez, tècnica del Departament Jurídic de la patronal, van reunir-se, el 8 de novembre, amb empresaris i empresàries autònoms de la Catalunya Central. L’objectiu de la reunió era parlar dels principals punts de la reforma del sistema de cotització al Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA). Aquest, aprovat el passat mes de juliol, comporta un canvi substancial en el model de cotització i en els mecanismes de protecció social del col·lectiu.

En el marc de la jornada, la presidenta d’Autònoms PIMEC va presentar les propostes de la patronal per a la millora del Reial Decret-llei 13/2022. Va explicar que cal “millorar el tractament dels supòsits dels autònoms societaris i fer un pas endavant en la protecció del col·lectiu”. Tot això, revisant els condicionants perquè l’accés a aquesta protecció s’adapti millor a les necessitats de l’autònom.

D’altra banda, va afirmar que “la cotització dels beneficis a les societats mercantils per part dels socis treballadors genera un problema de desigualtat envers el soci capitalista”.

Quotes i trams de cotització

En relació amb les quotes i els trams de cotització, va referir-se a la necessitat de millorar en la flexibilitat de trams. També va posar èmfasi en la importància que es garanteixi que es podrà mantenir la cotització si així ho decideix la persona autònoma.

Pel que fa a la regularització de les quotes, va exposar una problemàtica rellevant. “El retorn es produeix a molt llarg termini i, per tant, cal millorar aquesta qüestió”, va afirmar.

Finalment, va destacar que per Autònoms PIMEC la reforma que s’ha dut a terme és un punt de partida. Va reiterar que “cal treballar durant el període transitori per tal que les condicions de càlcul de les quotes s’ajustin al màxim possible a la realitat de les persones autònomes”.

Aquesta sessió és part de les trobades PIMEC Cafè en les quals està participant la presidenta d’Autònoms PIMEC, Elisabet Bach, en diferents punts del territori català. L’objectiu és donar a conèixer els principals punts de la reforma del sistema de cotització al RETA i donar una major visibilitat als reptes i problemàtiques que han d’afrontar les persones autònomes.

Font d’informació: PIMEC

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de la FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Creadors del projecte
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank