S’anima la ciutadania a portar un estil de vida actiu i limitar les activitats sedentàries

El Govern engega la campanya del Dia Mundial de l’Activitat Física. Es tracta d’una celebració que té lloc a tot el món cada 6 d’abril. Catalunya s’adhereix per tretzè any consecutiu amb el lema “Mou la vida”.

El Govern vol animar la ciutadania a acumular minuts d’activitat física. L’objectiu és combatre el sedentarisme i promoure un estil de vida actiu i saludable a persones de totes les edats.

Presidència i Salut presentaran, en el marc de la celebració del Dia Mundial, la nova edició de la Guia de prescripció de l’exercici físic. Aquesta té l’objectiu de promoure l’activitat física i reduir el sedentarisme com a elements fonamentals de salut i benestar.

‘Mou la vida’

El Govern encoratja la població a fer extensiu el lema “Mou la vida” i dur a terme accions durant 4 setmanes (del 1  al 30  d’abril). 

Caminar, anar en bicicleta, activitats esportives, nedar, ballar, marxa nòrdica… Són algunes de les opcions proposades a petits i grans. La idea és que les registrin, tot indicant una breu explicació de l’activitat organitzada, el sumatori de minuts o km, i en facin difusió amb els hashtag #DMAF2022, #moulavida i #gentactiva.

Què diu la OMS?

L’Organització Mundial de la Salut recomana acumular un mínim de 150 minuts d’activitat física d’intensitat moderada i dos dies d’activitats d’enfortiment muscular a la setmana en persones adultes i gent gran. A més, en persones de més de 65 anys es recomana un mínim de tres dies a la setmana d’activitats d’equilibri i força funcional.

Pel que fa a infants i adolescents, els consells són acumular almenys 60 minuts al dia d’activitat física d’intensitat moderada a vigorosa i tres dies per setmana d’activitats vigoroses que reforcin músculs i ossos. Igualment, limitar el temps destinat a activitats sedentàries, especialment el temps de pantalla durant el temps lliure.

L’activitat física ens protegeix

El sedentarisme és un dels principals factors de risc de mort a nivell mundial (més de 3.000 morts a l’any estimades a Catalunya). Les persones sedentàries tenen d’un 20% a un 30% més de risc de mort en comparació amb persones actives. Mantenir un estil de vida actiu ajuda a no patir malalties cròniques com les cardiovasculars, el càncer o la diabetis, o disminuir-ne els efectes.

Cartell del Dia Mundial de l’Activitat Física

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de la FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Creadors del projecte
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank