L’equitat de l’accés al medicament i consell farmacèutic es pot dificultar si falla el suport a les farmàcies afectades

El president de PIMEC, Josep González, i el secretari general de l’entitat, Antoni Cañete, han presentat aquest matí en roda de premsa una campanya de suport als sectors afectats per les restriccions a l’activitat empresarial.

Després de moltes accions fetes a escala sectorial des dels diferentes àmbits, aquesta campanya és una acció transversal de tot el teixit empresarial. L’objectiu és quantificar, a través de cartells que cada sector posa en el seu establiment, l’afectació econòmica de la pandèmia, informant la població de l’impacte que les mesures de restricció estan tenint i els recursos que es perden diàriament i que donen suport a les empreses. Participen 65 sectors que representen 772.350 treballadors han deixat d’ingressar 184 milions d’euros diaris, segons les estimacions de PIMEC.

Des de la FEFAC ens sumen a la campanya per donar suport a les farmàcies afectades per les restriccions. Aquestes, igual que la resta de professionals sanitaris, han estat clau i són també part del sistema farmacèutic i de salut. Durant la pandèmia, han seguit donant servei a qui el pogués necessitar.

Des de l’empresarial considerem fonamental aplicar mesures per al control sanitari de la pandèmia, i hem col·laborat sense cap mena de compensació ni reclamat cap compensació, però també creiem que cal un suport als companys que, per la seva ubicació o perfil de farmàcia, estan patint les conseqüències econòmiques de les restriccions.

Per això, si ho creus convenient, des de l’empresarial t’animem a descarregar el cartell i penjar-lo per informar a la població de la situació que viuen les farmàcies afectades a Catalunya.

Les farmàcies, un sector amb 3.200 titulars a Catalunya i 8.000 treballadors, pateixen una pèrdua diària d’ingressos de 900.000 euros, focalitzats en un percentatge no petit d’oficines de farmàcia afectades.

Antoni Torres, president de la FEFAC i de la sectorial de Salut i Social de PIMEC, ha recordat que totes les farmàcies han estat obertes durant la pandèmia i ha subrayat que les restriccions han afectat a una part de les farmàcies. “La conseqüència més important per a totes les farmàcies de les restriccions és estratègica, donat que cal preservar i cuidar les farmàcies, establiments sanitaris amb professionals sanitaris a l’abast del 99% de la població”, ha explicat.

El president de FEFAC ha recordat que les farmàcies són un dels “fronts directes de lluita contra la pandèmia”. I ha afegit: “Hi ha farmàcies que no han estat afectades, però d’altres sí. Si aquestes que estan molt afectades no tenen suport i ajuts, posem en perill l’equitat en l’accés al medicament i consell farmacèutic del sistema sanitari.

Antoni Cañete ha recordat que “no hi ha ajudes en aquests moments” i que “les que s’han anunciat no arriben ni a un dia de tancament total o parcial del sector”. És el cas del comerç al detall, que pateix una pèrdua diària d’ingressos de 87 milions d’euros amb unes ajudes parlades de 40 milions.

Finalment, Josep González, ha demanat a les administracions “generositat“. “Si no es palien les pèrdues d’aquestes empreses tindrem un tancament d’activitats que a la llarga serà més car”, ha concretat.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank