La Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC) ha dirigit una carta al Ministeri de Consum per posar de manifest la necessitat de corregir i precisar una de les qüestions a les que fa la referència la guia ‘¿Qué debes tener en cuenta a la hora de comprar una mascarilla? del Ministeri de Consum. Concretament, sobre l’establiment on el ciutadà pot adquirir les mascaretes quirúrgiques.

En l’apartat de la guia dedicat a mascaretes quirúrgiques es diu que poden comprar-se en qualsevol establiment, indicant-se a continuació que només les farmàcies poden vendre mascaretes quirúrgiques individualment sense envasar i que cal que siguin subministrades en un format que garanteixi la seva protecció i no contaminació abans del seu ús.

No obstant això, les mascaretes quirúrgiques, a diferència de les mascaretes higièniques, tenen la qualificació de producte sanitari, estant, per tant, subjectes al compliment de les previsions establertes en el Reial Decret 1591/2009, de 16 d’octubre, que regula els productes sanitaris.

En conseqüència, com a producte sanitari, la distribució i venda de les mascaretes quirúrgiques només es pot realitzar per aquells establiments que garanteixin l’adequat emmagatzematge i conservació dels productes sanitaris, exigint-se que aquests establiments hagin comunicat prèviament l’activitat de distribució i venda a l’autoritat sanitària de la comunitat autònoma corresponent, sent la farmàcia un dels establiments sanitaris que, sens dubte, compleix les condicions.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank