La igualtat de gènere a Catalunya supera en 3,5 punts la mitjana del conjunt de països de la Unió Europea (67,4)

La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Laura Martínez Portell, i el director de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), Xavier Cuadras Morató, han donat a conèixer el resultat del càlcul de l’Índex d’igualtat de gènere. Aquest, situa Catalunya en novè lloc respecte de la resta de països europeus.

L’objectiu d’aquest estudi és donar visibilitat a les àrees que necessiten millorar i eines a les polítiques públiques per al disseny de mesures d’igualtat de gènere més efectives.

L’Índex quantifica d’ 1 a 100 (on 1 és la màxima desigualtat i 100 és la màxima igualtat) un total de 31 indicadors basats en dades estadístiques oficials periòdiques que s’estructuren en sis dimensions: Treball, Diners, Coneixement, Temps, Poder i Salut.

Catalunya té un índex d’igualtat de gènere de 70,9 punts sobre 100, semblant a la puntuació del conjunt d’Espanya (70,1) i superior en 3,5 punts a la de la Unió Europea (67,4). 

  • A Catalunya, les dimensions que composen l’índex amb puntuacions més altes són Salut (89,9 punts), seguit de Diners (79,6 punts), Treball i Temps amb 75,8 i el 73,8, respectivament. 
  • Pel contrari, la desigualtat de gènere destaca en les dimensions de Coneixement i Poder amb una puntuació de 62,4 i 59,8 respectivament.  
  • En comparació amb la mitjana de la UE, Catalunya obté millors resultats en totes les dimensions, excepte en les de Diners i Coneixement.  
  • En relació amb el conjunt d’Espanya, Catalunya registra millors nivells d’igualtat en Treball, Diners i Temps, però pitjors resultats en les dimensions de Coneixement i Poder. En la dimensió de Salut els resultats són molt similars. 

Font d’informació: Departament de Salut

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank