Només en quedaran exclosos de la quarantena els residents de centres amb cobertura superior al 85% i els professionals sanitaris i sociosanitaris asimptomàtics que hagin donat negatiu

L’evolució de l’epidèmia a Catalunya ha fet avançar el protocol assistencial i de salut pública cap a una segona fase de mitigació. En aquest sentit, a partir d’aquest dijous, s’haurà de fer quarantena si s’és contacte estret d’un positiu tant si s’està vacunat com si no. Hi ha dues excepcions: els residents en centres residencials amb una cobertura de dosis de record superior al 85%. També els professionals sanitaris i sociosanitaris, als quals s’aplicarà el protocol de proves diagnòstiques que correspongui.

Més de 5.000 casos diaris

L’elevada transmissió comunitària actual, amb uns 5.000 casos diaris, fa necessària aquesta quarantena per als contactes estrets i, conseqüentment, que la realització de proves per a aquests contactes només es limiti ara a les persones amb símptomes i als estudis de casos de brots rellevants, on aquesta pràctica resulta ara més efectiva. No obstant això, qualsevol persona en quarantena que tingui símptomes haurà de contactar amb el sistema de salut si té símptomes, per tramitar la baixa, etc.

Font d’informació: Govern.cat

Notícia relacionada

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank