Inici 9 COVID-19 9 Informació laboral 9 Certificat professional per al desplaçament de personal de les oficines de farmàcia entre el domicili i el lloc de treball

Certificat professional per al desplaçament de personal de les oficines de farmàcia entre el domicili i el lloc de treball

6 jul., 2020 | Informació laboral, Certificats de mobilitat, COVID-19, Actualitat, Empresarials, FEFAC, AFB, AFET, AFELL, AGFE, Laboral, Sanitària

Un cop conegut l’acord del Consell de Ministres , el passat 14 de març, la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC) ha informat al CECAT el següent protocol amb la corresponent autorització del treballador, en relació amb els desplaçaments que el personal de les oficines de farmàcia comunitària han de realitzar entre el domicili i el lloc de treball durant el temps que duri l’estat d’alarma.

La proposta està avalada per l’experiència a Itàlia, on tots els treballadors funcionen amb aquest sistema, arran de la immobilització que es viu.

Informació que conté lautorització

El document acreditatiu consta de tres parts:

  1. Identificació de la persona treballadora: La persona treballadora omple al document acreditatiu, indicant el seu nom complet, la seva identificació oficial  (DNI o NIE), domicili, data i el signa.
  2. Identificació de la farmàcia: Aquest document identifica el farmacèutic titular o un dels titulars responsable de la farmàcia, nom comercial (de tenir-lo), adreça, població, NIF, segell de la farmàcia i signatura del titular.
  3. Trajecte i finalitat del desplaçament: En aquest apartat s’especifica el motiu dels desplaçaments entre el seu domicili i el centre de treball.

Operativa

Si els Mossos d’Esquadra paren al treballador, al carrer o durant el trajecte d’anada o tornada de la feina, l’identifiquen i, si ho consideren adient, prenen les dades, poden contrastar la veracitat de les mateixes amb la farmàcia.

Si les dades no són certes, la persona treballadora pot ser sancionada per l’Administració, aplicant el règim sancionador corresponent.

En una situació tan crítica de recursos, preveient baixes nombroses, amb necessitat de resposta immediata i de puntualitat, és essencial no incrementar més la complexitat dels protocols, sempre complint amb els requisits legals.

Certificats per al desplaçament de personal de les oficines de farmàcia

Els COF’s facilitaran els certificats de Col·legiació i de què la persona treballadora figura a la base de dades de professionals sanitaris.

Des de la FEFAC recomanem que la farmàcia, per facilitar l’acreditació de tots els treballadors en cas de ser-li requerida, faciliti aquest document a tot l’equip de col·laboradors.

Cal tenir present que, aquest procediment de la FEFAC complementa els documents dels COF’s i que, per les persones treballadores que no figurin a la base de dades dels COf’s, serà la seva acreditació.

0 Comments

Submit a Comment