El nostre assessor laboral, Perulles & Moya ens ha fet arribar una circular laboral sobre mesures per als autònoms en matèria laboral i de seguretat social en la situació de crisis sanitària ocasionada pel COVID-19.

A continuació, trobareu els punts clau d’aquesta circular, que se centra en les mesures laborals i de seguretat social que afecten els autònoms del Reial Decret-llei 8/2020 aprovat pel Govern de l’Estat el 17 de març.

  1. CESSAMENT D’ACTIVITAT PELS AFECTATS PER LA DECLARACIÓ DE L’ESTAT D’ALARMA

Els treballadors per compte propi o autònoms, les activitats dels quals quedin suspeses, o reduïdes, almenys, en un 75% en relació amb la mitjana de facturació del semestre anterior, tindran dret a la prestació extraordinària per cessament d’activitat. En la circular trobareu els requisits, la quantia, duració i efectes, així com el procediment de sol·licitud.

  • 2. PRESTACIÓ PER CONTAGI / AÏLLAMENT PER CORONAVIRUS PER AUTÒNOMS

El Reial Decret Llei 6/2020, de 17 de març, de mesures urgents en l’àmbit econòmic i la protecció pública especifica que, per tal de protegir la salut pública, es consideraran, amb caràcter excepcional, situació assimilada accident de treball, exclusivament per a la prestació econòmica d’incapacitat temporal del sistema de la SS, aquells periídes d’aïllament o contagi de les persones treballadores provocat pel COVID-19. Aquesta mesura s’aplica a treballadors per compte propi o autònoms, així com per compte d’altri.

Amb aquesta nova norma, es produeix una millora de la prestació, tant per a les persones aïllades per contagi i exposició, com per les infectades, ja que passen a percebre, des de l’endemà al de la baixa, el 75% de la base reguladora en el marc de la protecció del Sistema de la SS.

És molt important recordar que no cal acudir als centres mèdics, ja que la baixa es tramita pel Servei Públic de Salut. És molt important quedar-se a casa en cas de presentar símptomes i trucar al 061.

El Servei Públic de Salut (CAP) emet la baixa i la fa arribar, via telemàtica, al treballador i la Mútua, perquè puguin tramitar la prestació.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de la FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Creadors del projecte
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank