Que les farmàcies contribueixin als ODS “reforça el seu paper social”, segons el farmacèutic soci Genar Esteve

Ahir va tenir lloc a Manresa la jornada “Com empresa, com puc contribuir als ODS” organitzada per PIMEC amb l’objectiu de donar eines a les petites i mitjanes empreses per a l’alineació amb els ODS, segons va explicar Esteve Pintó, president de PIMEC Catalunya Central.

Rosa Mª Juny, directora de la Fundació PIMEC, va recordar que “la clau està a agafar els ODS com a guia per adaptar les pràctiques i processos de l’empresa, de manera que contribueixin cap a un desenvolupament sostenible”.

Maria Cammany, directora adjunta d’EPI Industries i membre de la Junta Directiva de PIMEC, va explicar l’experiència de la seva pròpia empresa per exemplificar una manera d’introduir els ODS a les empreses.

Com la farmàcia pot contribuir als ODS?

Durant la jornada, representants de diferents empreses van participar en una taula d’experiències empresarials. El sector farmacèutic va estar representat per Genar Esteve, farmacèutic soci i tècnic en Ortopèdia de la Farmàcia Esteve d’Igualada.

Esteve va recordar que els ODS “reforcen el paper social de la farmàcia i donen valor a la part no retribuïble d’aquests professionals, a més de permetre obtenir feedback per part dels pacients i treballadors, sumant en benefici del benestar de tots”.

Va citar10 de los 17 ODS amb el quals pot alinear-se la farmàcia, explicant exemples de cadascun d’ells: fin de la pobreza (1); hambre cero (2); salud y bienestar (3); educación de calidad (4); igualdad de género (5); trabajo digno y crecimiento económico (8); industria, innovación e infraestructuras (9); protección de las desigualdades (meta 10); consumo y producción responsables (12); alianza por los objetivos (17).

En aquesta taula va participar Martina Font, codirectora de Font Packaging Group, una empresa que fabrica cartó ondulat, l’embalatge sostenible per excel·lència; Lluís Pinardel, director general de Piera Eco-Ceràmica, que fa servir el biogàs produït per un abocador que té al seu costat en la seva producció; Esteve Pintó, CEO del Grup Aquacenter, que s’abasteix amb energies fotovoltaica i geotèrmica; i Mon Culleré, tècnic responsable de l’Agenda 2030 al Servei de Presidència a l’Ajuntament de Manresa, que va explicar el compromís i sensibilització que estan fent.

Notícies relacionades

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank