1. Inici
  2.  | 
  3. COVID-19
  4.  | 
  5. Informació laboral
  6.  | Coronavirus: El Consell de Relacions Laborals publica recomanacions per a empreses i persones treballadores

El Consell de Relacions Laborals, òrgan estable de concertació social format pel Departament de Treball, Assumptes Socials i Famílies, Foment del Treball Nacional, Pimec, CCOO de Catalunya i UGT de Catalunya, ha acordat un document de recomanacions per a empreses i persones treballadores sobre el coronavirus SARS-COV-2.

El document inclou la següent informació:

  • Mesures de prevenció de riscos laborals a adoptar, centrades en les actuacions ambientals, organitzatives i individuals sobre els treballadors i les treballadores, amb l’objectiu de minimitzar el risc.
  • Possibles actuacions en l’àmbit de les relacions laborals que s’han consensuat perquè Catalunya tingui una proposta unificada de mesures i accions, que permeti una millor actuació coordinada en el si de les empreses.
  • Consideracions sobre la determinació de la contingència davant l’exposició d’una persona treballadora a un agent biològic que li comporta un període d’aïllament preventiu.

El document recomana prioritzar l’ús intensiu de les tecnologies de comunicació com a alternativa a les reunions presencials, desplaçaments i viatges. També vehicular mesures de flexibilitat per al personal, com el teletreball, en els casos en què sigui possible.

A més, qualsevol persona que estigui en un període d’aïllament preventiu davant el coronavirus SARS-COV ha de ser considerada en situació d’incapacitat temporal per contingència comuna.

0 Comments

Submit a Comment