El conseller d’Economia i Hisenda va participar ahir en la reunió del màxim òrgan de govern de la patronal, els membres del qual li traslladen la necessitat d’explorar millores fiscals que afavoreixin la inversió i la competitivitat de pimes i autònoms

El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, va visitar ahir la seu de PIMEC a Barcelona per participar en la reunió del Comitè Executiu de la patronal, al qual ha presentat els Pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2022, presentats ahir a la cambra catalana.

Al llarg de la trobada, els membres del Comitè Executiu de PIMEC van traslladar al conseller la necessitat d’explorar millores fiscals que afavoreixin la inversió i la competitivitat de pimes i autònoms, així com la importància de dotar el sistema fiscal català de major estabilitat i seguretat jurídica, tot uniformitzant i aclarint els criteris d’aplicació i evitant la judicialització de les diferències d’origen tributari, entre altres qüestions com prioritzar l’economia productiva, la inversió en infraestructures, i situar la indústria com a motor de l’economia.

El conseller va expressar la seva voluntat de treballar per garantir que els recursos dels fons europeus Next Generation EU arribin. En aquest sentit, el conseller i el  president de PIMEC, Antoni Cañete, va coincidir a reclamar un major paper de les administracions públiques catalanes en la gestió dels fons europeus Next Generation EU a partir del 2022, en línia amb el principi europeu de subsidiarietat i en estreta col·laboració amb les organitzacions empresarials.

El conseller Giró també va explicar les grans línies del pressupost per al 2022. Va ressaltar que són “els més elevats i expansius de la història, amb un creixement de la despesa de 5.600 milions d’euros, un 17% més. També va dir que els comptes que permetran la reactivació social i econòmica del país, reduint la ràtio de deute sobre el PIB”. Finalment, Cañete va volert agrair la visita del conseller a PIMEC “el mateix dia en què s’han aprovat els Pressupostos, un dia d’especial transcendència pel Govern, pel Departament que lidera i pel país”. 

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de la FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Creadors del projecte
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank