La factura de la llum serà aquest mes de gener la més cara de la història, al voltant d’un 85% més que fa 10 anys, segons dades de FACUA-Consumidores en Acción. En el global de les despeses operatives de la farmàcia, el consum elèctric suposa entre el 2,5 i el 3% del total, segons experts consultats per Correo Farmacéutico.

Les recomanacions per estalviar en electricitat passen per revisar que la potència contractada és la que realment necessita la farmàcia, i no pas superior, com succeeix en molts casos. També genera menys cost disposar de llums LED, que poden consumir un 10% de l’energia de les tradicionals, encara que s’hagi de fer una inversió inicial per substituir-les. Un ús responsable dels climatitzadors també repercuteix en la factura de la llum.

Un altre consell és revisar les condicions econòmiques del contracte amb l’elèctrica. “En ocasions, les comercialitzadores apliquen descomptes en les factures, en contractes amb determinada potència, a canvi de romandre cert temps en la companyia en qüestió (normalment la permanència és d’1 any). Aquest punt acostuma a semblar atractiu a aquells clients que són reticents a canviar de comercialitzadora”, expliquen d’Asefarma a Correo Farmacéutico.

Una altra de les opcions recomanades és la realització d’un estudi d’eficiència energètica, per poder plantejar-se canvis d’optimització de la potència. Un servei que ofereixen les comercialitzadores és que un agent inspeccioni els equips per analitzar la seva eficiència, i també es pot instal·lar un monitor de consum en el quadre elèctric de la farmàcia, que permet una avaluació més profunda i a temps real, expliquen de Feníe Energía.

Quina tarifa contractar? Si la farmàcia és petita i amb horari comercial, és aconsellable que contracti la tarifa domèstica habitual. Si és gran i d’horari ampliant, es recomana contractar una tarifa a partir de 15kW.

Els aparells que més electricitat consumeixen, en aquest ordre, són: climatitzadors, il·luminació, neveres i robots o sistemes d’automatització.

Font: Correo Farmacéutico

FEFAC es troba en tramitacions amb Factor Energia per oferir als associats condicions especials en el consum elèctric. Us n’informarem pròximament.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank