Els Sindicats Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), la Intersindical – CSC i la Confederació General del Treball (CGT) han convocat VAGA GENERAL que afectarà a totes les activitats laborals i funcionarials exercides pels treballadors i pels empleats públics de les empreses i organismes públics el pròxim dia 8 de març.

Amb la finalitat d’assistir i informar els associats sobre les previsions legals existents a la normativa legal vigent en el cas d’exercici del dret de vaga dels empleats/des en les empreses, procedim a informar-los del següent:

1r) La vaga que està  convocada per l’esmentat dia 8 març des de les 00:00 h. fins  a les 24:00 h. del mateix dia.

2n). El dret de vaga és un dret dels treballadors reconegut tant a la Constitució com en l’Estatut dels Treballadors, pel que els seus treballadors/es es troben en el seu  ple dret d’exercir, o no, el dret constitucional a la  vaga, segons el seu criteri i amb total llibertat.

3r). Efectes de l’exercici del dret de vaga legal:

  • 3.1. Sobre la relació laboral: l’exercici del dret de vaga no extingeix la relació de treball, sinó que únicament es produeix la suspensió del contracte mentre duri l’exercici d’aquest, quedant el treballador en situació d’alta especial a la Seguretat Social.
  • 3.2. Sobre el salari: durant la vaga el treballador no té dret al salari corresponent al temps no treballat. Es detreu el salari del dia de vaga més la part proporcional del temps passat en vaga en relació amb les pagues extres, així com la part proporcional corresponent a la retribució del descans setmanal del període en què s’hagi produït la vaga. El descompte no afecta les vacances anuals (ni en la seva durada ni en la seva retribució).
  • 3.3. Sobre la cotització a la SS: Els treballadors que exerceixin el dret a vaga romandran en situació d’alta especial a la Seguretat Social, amb suspensió de l’obligació de cotització tant per part de l’empresari com per part del/la treballador/a. Per això, l’empresa ha d’informar a la Tresoreria General de la Seguretat Social quins treballadors/es han exercit el seu dret a la vaga en el termini màxim dels 5 dies naturals següents a la realització/finalització de la vaga (dins d’aquest termini s’inclouen diumenges i festius).

Per tal de GESTIONAR de la forma més adequada i correcta tant els efectes relatius als descomptes salarials com la tramitació de la situació d’alta especial davant la Tresoreria General de la Seguretat Social dels treballadors de la seva empresa que exerceixin el seu dret a la vaga, si teniu encarregada la gestió de nòmines, PREGUEM us poseu en contacte amb Perulles & Moya.

Restem a la seva disposició per a qualsevol consulta o aclariment que jutgeu necessaris en relació amb aquest assumpte.

Atentament,

Consultoria Estudio Legal Bufete Abogados SLP

 José Manuel Moya, advocat.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank