Aquest segon cas confirmat a Catalunya eleva a 11 el nombre d’afectats a Espanya.

El Departament de Salut ha publicat un tuit on confirma el segon cas de coronavirus a Catalunya. És un noi de 22 anys, que ha estat a Itàlia.

El secretari de Salut Pública, Joan Guix, va confirmar ahir el primer cas de coronavirus a Catalunya. Es tracta d’una dona, de nacionalitat italiana i de 36 anys, resident a Barcelona que va viatjar a Bèrgam i Milà, a Itàlia, entre el 12 i el 22 de febrer. El passat dia 20 va presentar simptomatologia i es va adreçar a l’Hospital Clínic, on des d’aleshores està aïllada en confirmar-se que té Covid-19. La dona, que no té cap patologia de base, té una simptomatologia similar a la de la grip.

El Departament de Salut ja ha identificat les persones que van estar en contacte estret amb la jove i que estan en aïllament domiciliari de catoze dies. Tots ells són “persones sanes a qui se’ls fa una vigilància activa” i una monotorització de la temperatura. Joan Guix també va explicar que si apareixés simptomatologia se’ls faria les proves corresponents per descartar el coronavirus. A més, ha volgut remarcar que “el contagi requereix un contacte estret, a menys de dos metres. Estem parlant de família i de l’entorn més immediat”.

El secretari de Salut Pública també va indicar que se segueix el Protocol, que permanentment es va actualitzant, i ha informat que s’ha incorporat com a un dels criteris principals de detecció del coronavirus a persones amb clínica respiratòria procedents, a més de la Xina, de quatre regions del nord d’Itàlia (la Llombardia, el Véneto, Emília-Romanya i el Piemont); i també de Corea del Sud, de l’Iran i de Singapur.

Durant la roda de premsa, el secretari de Salut Pública va fer una crida a la calma a la població: “No requerim mascaretes, sobretot, cal seguir les mesures d’higiene habituals: rentar-se sovint les mans amb sabó; utilitzar mocadors de paper d’un sol ús i tossir tapant-se amb l’avant-braç ”. També va assenyalar que “el 80% dels casos de coronavirus són lleus i que aproximadament un 15% són greus i un 2%, crítics” i ha recomanat a la població que, en cas de dubte, truquin al 061 CatSalut Respon.

Notícies relacionades

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank