Inici 9 Actualitat 9 El correu electrònic s’utilitza en l’inici del 84% dels ciberatacs

El correu electrònic s’utilitza en l’inici del 84% dels ciberatacs

20 nov., 2023 | Actualitat, Gestió, Eines digitals per a la farmàcia, Empresarials, FEFAC, Formació

Els atacs informàtics han augmentat un 30% a Catalunya, segons PIMEC

El  correu electrònic es consolida com el principal vector de distribució de malware i s’utilitza en l’inici del 84% dels ciberatacs, mentre que a la dark web hi circulen 24.600 milions de credencials completes (usuaris i contrasenyes).

Així mateix, les campanyes de phisishing van créixer un 38% el 2022; els fraus per correu van representar un 20% del total de ciberatacs; i gairebé la meitat dels sistemes infectats a Catalunya han estat contagiats amb programes maliciosos de tipus botnet.

Són dades de PIMEC, que ha tornat a alertar dels riscos empresarials davant dels atacs informàtics, que el 2022 van augmentar més d’un 30% a Catalunya i un 150% en el sector públic.

El cost de cada ciberatac a les empreses d’entre 10 i 50 persones treballadores s’ha incrementat un 49% el 2022 fins a arribar als 23.374 euros, segons un informe d’Hiscox publicat enguany.

Des de PIMEC i la FEFAC creiem que la ciberseguretat és un element estratègic i fonamental per a la protecció de les dades i dels processos de les pimes.

Torna amunt
0 Comments

Submit a Comment