FEFAC ha dirigit una denúncia al Departament General d’Inspecció i Ordenació Sanitària de la Conselleria de Sanitat contra HNA – Hermandad Nacional de Arquitectos, Arquitectos Técnicos y Químicos, Mutualidad de Previsión Social.

HNA comercialitza assegurances mèdiques individuals i familiars, que inclouen un servei de telefarmàcia. És a dir, enviament de medicaments des de les farmàcies al domicili del pacient assegurat.

Aquest servei de HNA suposa una vulneració de l’ordenament jurídic vigent. Concretament, del referit a la dispensació de medicaments i productes sanitaris. Es recull a l’article 1 de la Llei 19/1998, de 25 de novembre, d’Ordenació i Atenció Farmacèutica de la Comunitat de Madrid.

Igualment, segons el que recull el Real Decret 870/2013, la venda a distància de medicaments a domicili o a través d’internet només poden realitzar-la les oficines de farmàcia. I concretament les farmàcies que disposin d’un lloc web habilitat, sense la intervenció d’intermediaris.

La patronal sol·licita que s’iniciï procediment d’investigació, esbrinació i inspecció en relació amb els fets denunciats i que s’adoptin les mesures administratives oportunes i necessàries per al cessament immediat de l’activitat objecte de denúncia.