La Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC) ha denunciat davant l'Ajuntament de Mataró l'activitat de pírcings de l'establiment Claire's, ubicat al centre comercial Mataró Parc (Barcelona), per oferir el servei de pírcing a l'orella. Aquesta botiga de la cadena comercial Claire's, que ven accessoris i joies vàries, ofereix als seus clients, de manera addicional a la simple venda de joies, el servei de pírcing a l'orella, com s'indica amb claredat a la imatge del cartell informatiu de l'establiment.

La Federació empresarial considera que aquesta pràctica pot comportar un risc per a la salut i que l'establiment podria estar incorrent en una infracció administrativa greu del Decret 90/2008, pel qual es regulen les pràctiques de tatuatge, micropigmentació i pírcing, així com els requisits higiènico-sanitaris que han de complir els establiments on es realitzen aquestes pràctiques.

Segons consta a la denuncia, que adjuntem, l’article 3 de l’esmentat Decret exclou de la definició de pírcing, i per tant de l’àmbit d’aplicació del Decret, les perforacions del lòbul de l’orella realitzades “mitjançant la tècnica de subjecció de l'arracada de manera automàtica, estèril o d'un sol ús”, pràctica reservada als establiments sanitaris, ja siguin hospitals i/o oficines de farmàcia.

Tanmateix, segons el citat Reglament, els Ajuntaments tenen la competència d'autorització i control sanitari dels establiments on es duen a terme, entre altres, els pírcings, els quals han de complir amb el conjunt de requisits tècnics i sanitaris que fixa el reglament. 

FEFAC sol·licita a l'Ajuntament que realitzi una inspecció sobre l'establiment i la seva pràctica de pírcings per tal de comprovar:

  • Si es du a terme la pràctica sociosanitària consistent en la perforació del lòbul de l'orella mitjançant la tècnica de subjecció de l'arracada de manera automàtica, estèril o d'un sol ús, reservada als establiments de caràcter sanitari. Si és així, iniciar expedient administratiu per tal que l'establiment cessi la pràctica.
  • Comprovar que compta amb l'autorització sanitària municipal. En cas contrari, iniciar el corresponent expedient administratiu de legalització de l'activitat fent cessar amb caràcter immediat l'activitat de pírcings que s'hi desenvolupa.

 

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank