Semàfor vermell

La Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC) ha presentant una denúncia davant l’Agència Catalana del Consum. En ella explica que l’establiment comercial Perfumeria Julia, ubicat a Av. de s’Agaró, 58 de Platja d’Aro té una secció de productes de parafarmàcia senyalitzada amb una creu verda, tal com la Creu de Malta, juntament amb un envàs que conté pastilles, recordant clarament un medicament, com s’aprecia a la imatge.

Ús de la creu de malta

Com és sabut, la Creu de Malta és un símbol utilitzat per la totalitat de les oficines de farmàcia que disposen de la corresponent llicència administrativa, no tan sols com a símbol distintiu generalitzat, sinó en compliment de la normativa administrativa que obliga a indicar l’establiment per mitjà d’una Creu de Malta.

Segons consta a la denuncia, que adjuntem, la utilització per part de l’establiment de parafarmàcia indicat de la Creu de Malta pot induir a confusió a un consumidor mitjà, distorsionant el seu comportament econòmic al poder entendre que l’establiment és una oficina de farmàcia degudament autoritzada on s’hi dispensen medicaments. La confusió és fa més palesa davant de la imatge que acompanya la Creu consistent en un pot ple de cápsules i/o pastilles com si en dit establiment s’hi pogués adquirir medicaments.

FEFAC sol·licita que s’acordi incoar el corresponent expedient sancionador als titulars de l’establiment; es resolgui imposar al titular les sancions econòmiques que siguin procedents; i s’ordeni al referit establiment el cessament de la utilització del símbol de la creu de Malta, universalment associat a la prestació de serveis i prestacions sanitàries.

Denúncia Perfumeria Julia Platja d’Aro

Resposta de l’Agència Catalana de Consum

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank