La manca de subministraments a les farmàcies continua augmentant. Aquest últim trimestre, coincidint amb l’arribada de l’hivern, manquen fàrmacs com l’amoxicil·lina o medicaments per al sistema nerviós.

Antoni Torres, farmacèutic i president de la FEFAC, va participar el 7 novembre en el programa ‘Aquí’ amb Josep Cuní. Va parlar, entre altres temes, dels principis actius que manquen actualment per fer els medicaments.

Posteriorment, el 14 de novembre, el president de la patronal va ser entrevistat per Helena Garcia Melero al ‘Tot es mou’ de TV3. Va explicar les causes i solucions dels desabastiments de medicaments a les farmàcies.

FEFAC al Tot es mou, el 14 de novembre de 2022

El 18 de novembre, a ‘El Món a Rac1’, el president de la FEFAC reclamava, en nom de les farmàcies, que els farmacèutics i farmacèutiques siguin habilitats per canviar els medicaments per altres similars sense que el pacient hagi de tornar al metge.

El mateix 18 de novembre, l’Aemps va emetre un comunicat amb recomanacions per pal·liar problemes de subministrament amb les suspensions pediàtriques d’amoxicil·lina 250mg/5ml.

El 22 de novembre, la periodista Marta Ricart, de ‘La Vanguardia’, publicava l’article “Problemas de suministro dejan a las farmacias sin algunos medicamentos”, amb declaracions del president de la FEFAC sobre els desabastiments.

El president de la FEFAC feia declaracions el mateix 22 de novembre, a la tarda, en el programa de TV3 ‘Planta Baixa’ (minut 1:00:00), que recollia novament aquesta “preocupació” per la falta d’alguns fàrmacs. Són 629 els medicaments amb falta de subministraments en aquests moments, segons l’Aemps. L’amoxicil·lina en sobre i xarop és un dels medicaments que més costa trobar. També passa amb altres com el salbutamol (bronquis), Menopur (fecundació in vitro), Urbason (corticoide); o Retrovirals (VIH).

Els farmacèutics demanen poder fer “canvis de presentacions”

‘Cafè d’idees’ de Gemma Nierga donava pas aquest matí, 23 de novembre, al farmacèutic Antoni Torres, que ha demanat que els professionals farmacèutics puguin substituir fàrmacs amb el mateix principi actiu per resoldre els problemes de falta de medicaments.

Aquí es pot tornar a veure el programa ‘Cafè d’idees’ (minut 7:28 fins al minut 11:02)

‘Cafè d’idees’ ha publicat també aquest tuit:

El diari ‘Ara’ també s’ha fet ressò d’aquest tema, i ha publicat avui, 23 de novembre, l’article “Aquest és l’antibiòtic infantil més receptat i que no es troba a les farmàcies”. En aquest, la FEFAC adverteix que el canvi de presentació “satura el sistema”, en uns moments complicats. “Si has format i preparat un farmacèutic ¿no creus que pot canviar ell mateix un xarop per l’equivalent en sobres?”, es pregunta Torres. Malgrat aquest desabastiment, el president de la FEFAC fa una crida a la calma.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de la FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Creadors del projecte
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank