El lema triat per l’OMS aquest any és ‘El nostre planeta, la nostra salut’

Enmig d’una pandèmia, d’un planeta contaminat, d’un augment de malalties com el càncer, l’asma i les cardiopaties, l’OMS aprofita la celebració del Dia Mundial de la Salut 2022 per cridar l’atenció del món sobre les mesures urgents necessàries per mantenir la salut dels éssers humans i del planeta i incentivar un canvi perquè les societats es preocupin del benestar.   

L’OMS calcula que, cada any, es produeixen més de 13 milions de defuncions degudes a causes ambientals evitables. Sense anar més lluny, la crisi climàtica és la amenaça més gran per a la salut a la qual s’enfronta la humanitat. La crisi climàtica és també una crisi de la salut.

Les nostres decisions polítiques, socials i comercials estan afavorint la crisi climàtica i sanitària. Més del 90% de les persones respiren un aire insalubre que és conseqüència de la crema de combustibles fòssils.

A causa de l’escalfament del planeta, els mosquits propaguen les malalties més lluny i més ràpid que abans.

Els fenòmens meteorològics extrems, la degradació del sòl i l’escassetat d’aigua estan desplaçant a les persones i afectant la seva salut.

La contaminació i els plàstics arriben fins al fons dels nostres oceans més profunds, de les muntanyes més altes, i s’han obert pas en la nostra cadena alimentària.

Els sistemes de fabricació d’aliments i begudes molt transformats i poc saludables estan impulsant l‘obesitat, augmentant el càncer i les malalties cardíaques, al mateix temps que generen un terç de les emissions mundials de gasos d’efecte d’hivernacle.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank