Queden encara 333.000 euros per adjudicar i els criteris per acollir-se són més flexibles perquè s’hi puguin acollir autònoms i empreses

Albert Castellanos, secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat, va explicar ahir al No ho sé (RAC1) que els criteris d’aquesta tercera convocatòria no són iguals que els de les dues convocatòries anteriors. Els criteris per acollir-se són molt més flexibles en aquesta tercera convocatòria perquè s’hi puguin acollir autònoms i empreses.

Novetats en els criteris de la tercera convocatòria

Per una banda, es podran presentar no només els deutes a proveïdors i entitats financeres sinó que els autònoms i petits empresaris podran presentar també quins han estat els seus costos fixos a nivell empresarial. “Tot aquell empresari que no s’hagi endeutat amb cap banc ni cap proveïdor igualment podrà presentar factures per rebre una subvenció, perquè en definitiva s’haurà estat finançant amb recursos propis”, va explicar Castellanos. Aquest criteri, segons el secretari d’Empresa i Competitivitat era “injust” per moltes empreses.

Per tant, els empresaris que no s’han endeutat, però que han tingut una caiguda important de la seva facturació podran presentar les seves sol·licituds.

Sóc beneficiari de la primera o segona convocatòria. Puc demanar l’ajut de la tercera?

Poden ser beneficiaris dels ajuts amb relació als conceptes subvencionables no sol·licitats en les dues convocatòries anteriors, sempre que no hagin percebut l’import màxim de l’ajut en cap de les dues convocatòries anteriors:

  • Fins a un màxim de 3.000,00 euros quan es tracti d’empresaris o professionals que apliquen el règim d’estimació objectiva en l’impost sobre la renda de les persones físiques.
  • Fins a un màxim de 200.000 euros per a la resta d’empresaris, professionals i empreses.

Enllaços d’interès

Al Canal Empresa trobaràs tota la informació de la tercera convocatòria