El diari El Punt Avui va publicar, el passat 7 de maig, una entrevista al farmàcèutic i president de FEFAC, Antoni Torres.

Clar i contundent, el president de la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya explica que la xarxa de professionals que la integra podria implicar-se encara més en la lluita contra la pandèmia, aprofitant la capil·laritat i la proximitat amb la població.

Situació de les farmàcies

“No volem ser metges o infermeres barats, volem fer de farmacèutics, però aportar tot el que puguem” explica Antoni Torres en aquesta entrevista.

L’endemà de l’estat d’alarma, a la federació ja tenia un protocol de protecció extret d’un manual de bones pràctiques internacional. El president de l’empresarial ho explica en aquesta entrevista.

A la Fefac estimem que al voltant del 20% de les farmàcies han reduït substancialment la seva facturació, un 50% s’han mantingut igual, i un 30% sí que han fet més caixa. Aquestes han estat les d’àmbits residencials, als barris. A més, pel que fa als ERTO, segons aquesta enquesta, només un 2% de les farmàcies ha recorregut a ERTO o acomiadaments.

Sobre Antoni Torres

A més de presidir la federació dels farmacèutics, lidera la branca de Pimec de serveis de salut i socials. Fa 34 anys que regenta la seva farmàcia del carrer Aribau, que manté oberta 24 hores. Amb aquesta disponibilitat, coneix bé la clientela: “Al matí ve el poble Aribau; a la tarda, joves que treballen fora, i a la nit i caps de setmana atenem l’oci”.

Antoni Torres intenta ser present a la farmàcia tant com pot, malgrat la seva feina de representativitat, i es declara convençut que les empreses, “i la farmàcia ho és”, han de fer “un retorn a la societat”. Així, es declara especialment orgullós de la seva campanya contra el lupus, que dona servei a més del 50% de malalts de l’Estat. Aquesta facilita productes de protecció solar a aquests pacients a un 50% del seu preu.

Si voleu, podeu llegir l’entrevista sencera a la web de El Punt Avui.