El president de Farmamundi, Ricard Troiano, ha rebut el premi XXII “Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya” de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya (RAFC) per “potenciar el nom i el prestigi professional de la farmàcia” i per la seva labor realitzada com a president de l’ONG.

L’acte de lliurament, el 14 de gener, va coincidir amb la inauguració del curs acadèmic de la RAFC, presidit per la consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Esther Capella. En ell, Troiano va expressar la seva satisfacció i el seu profund respecte per la professió: “Des que em vaig llicenciar, ja fa alguns anys, he exercit aquesta professió de manera vocacional. Sempre molt enfocada a servir a la societat, tant des de la farmàcia, com des de fora, a través d’accions solidàries en els quals crec plenament que el farmacèutic ha d’estar”, va comentar.

Vocació solidària

El guardó reconeix la dedicació solidària de Troiano en defensa de l’accés a la salut de les persones més vulnerables per la seva vinculació a Farmamundi des dels seus inicis. “Des dels meus primers viatges a Guatemala, Hondures, Bulgària o Cuba, col·laborat en la identificació i seguiment de projectes de cooperació o coneixent la realitat dels camps de refugiats Sahrauís de Tindouf, m’he acostat a la cooperació internacional a través de la cooperació farmacèutica. Tots aquests anys en contacte amb els problemes de salut de milions de persones, que manquen d’accés a medicaments essencials, aigua, sanejament, alimentació o formació sanitària… m’han fet veure que és necessari un plantejament i enfocament integral si volem canvis reals”, explica Troiano.

Ricard Troiano és farmacèutic titular des de 1997. Actual president de Farmamundi, també va ostentar la vicepresidència de l’ONG humanitària en el període 2006-2014. Doctor en Farmàcia i Ciències per la Universitat de Barcelona i Diplomat en Òptica.

L’any passat, Farmamundi va celebrar el seu 25 aniversari. La seva labor humanitària ha permès que 16 milions de persones hagin rebut atenció sanitària en 70 països i que ha millorat la seva qualitat de vida gràcies a la realització de 388 projectes de cooperació al desenvolupament i el subministrament de 2.340 tones de medicaments i material sanitari en 6.723 enviaments.

No has rebut aquesta notícia per e-mail? Subscriu-te a la newsletter diària de FEFAC

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de la FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Creadors del projecte
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank