França introduirà en el Projecte de Llei de Finançament de la Seguretat Social per 2019 la renovació de receptes a pacients crònics i l'adequació de dosi, en coordinació amb els metges. Aquesta possibilitat s'ha introduït a l'article 51 del projecte normatiu i es planteja com a pla estratègic de coordinació per a una zona o centre de salut, per a un equip d'atenció primària o per a una comunitat concreta de professió.

Altres experiències que donen més paper a la farmàcia comunitària, com la prescripció farmacèutica, concretament la possibilitat que els farmacèutics comunitaris dispensin medicaments que precisen recepta per patologies menors, ha estat rebutjada pels diputats francesos.

Segons recull Correo Farmacéutico a l'article "Francia rechaza la 'prescripción' farmacéutica pero incluye la renovación de recetas", el diputat d'Isère (Auvernia-Ródano-Alpes), Olivier Véran rebutja la prescripció farmacèutica encara no està "madura" per ser aplicada a França. Altres diputats, com Delphine Bagarry, del partit d'Emmanuel Macron, defensen un pilotatge en dues regions, que permetria als farmacèutics indicar fàrmacs d'ús segur per a patologies menors, com cistitis, conjuntivitis o èczema.

FONT: Correo Farmacéutico

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank