Inici 9 Empresarials 9 Enquesta PGEU 2021 sobre desproveïments

Enquesta PGEU 2021 sobre desproveïments

3 febr., 2022 | Empresarials, FEFAC, AFB, AFET, AFELL, AGFE, Estudis i informes, Informes, Política sanitària, Sanitària

Cada any, la PGEU realitza una enquesta per mapejar l’impacte del desproveïment de medicaments a Europa des de la perspectiva dels farmacèutics comunitaris. Els resultats de l’enquesta sobre desproveïments de medicaments de la PGEU de 2021 cobreix les respostes de 27 països europeus.

Principals conclusions

  • L’elevada incidència continuada de desproveïment de medicaments a la majoria de països europeus. Tot i que la majoria dels països van informar per primera vegada en anys que la situació no va empitjorar en comparació amb l’any anterior.
  • La confirmació de l’escassetat de dispositius mèdics a les farmàcies de la majoria de països europeus.
  • Una lleugera millora pel que fa al temps mitjà dedicat als farmacèutics a fer front a les mancances.
  • L’impacte que l’escassetat de medicaments té en els pacients i en la pràctica farmacèutica d’arreu d’Europa.
  • El buit existent en la informació, les eines i les solucions legals disponibles per als farmacèutics per oferir solucions als pacients en cas de desproveïment.

El president de la PGEU, Roberto Tobia, assegura: “Els resultats de 2021 mostren que el desproveïment de medicaments continua alterant significativament l’accés dels pacients a determinats medicaments, així com la pràctica de la farmàcia comunitària”.

Segons Tobia,“Tot i la confirmació de l’elevada incidència de desproveïments als països europeus, és esperançador observar que, per primera vegada en anys, la majoria de països no van constatar un empitjorament de la situació.

Les eines que s’han facilitat per gestionar els desproveïments en diferents països ha donat lloc a una reducció del temps mitjà per fer-los front.

Amb la revisió en curs de la legislació farmacèutica general de la UE, els responsables polítics tenen una oportunitat per millorar la prevenció, el seguiment i la gestió dels desproveïments. En aquest sentit, la PGEU celebra la recent adopció del Reglament de la UE sobre un paper reforçat de l’Agència Europea de Medicaments en la preparació i gestió de crisi. També les conclusions de l’estudi de la Comissió Europea sobre l’escassetat de medicaments.

La PGEU està fermament compromesa a continuar informant i donant suport a les accions polítiques nacionals i de la UE. L’objecitu és aportar solucions significatives als pacients i professionals sanitaris d’arreu d’Europa.

Podeu accedir a les recomanacions polítiques de PGEU sobre la revisió de la legislació farmacèutica general de la UE aquí.

Font d’informació: PGEU

0 Comments

Submit a Comment