1. Inici
  2.  | 
  3. Actualitat
  4.  | Entrevista del president de la FEFAC, Antoni Torres, a El Mundo sobre els desabastiments

Entrevista del president de la FEFAC, Antoni Torres, a El Mundo sobre els desabastiments

12 febr., 2024 | Actualitat, Recull de premsa, Empresarials, FEFAC, AFB, AFET, AFELL, AGFE, Política sanitària

Torres demana reformes legals per reduir l’impacte de les faltes de medicaments

Antoni Torres, farmacèutic i president de la FEFAC, va alertar fa quatre anys, que la manca de determinats medicaments dibuixava una perillosa corba ascendent. Divendres passat, en una entrevista a El Mundo, Torres va reclamar canvis legislatius perquè els apotecaris puguin substituir fàrmacs de forma més flexible quan no hi ha existències.

“Arran de la crisi econòmica de 2008, el 40% de les retallades sanitàries es va fer mitjançant la reducció del preu dels medicaments. A més s’estén l’ús dels genèrics per a rebaixar la despesa en els sistemes públics de salut. A Europa, cada país podia baixar el preu com volia i Espanya ha estat un dels que més els ha baixat” explica Torres, qui afegeix que aquesta situació empitjora cada vegada més.

El director de FEFAC ha afirmat que si es mantenen els preus actuals dels fàrmacs no hi haurà solució. “Baixant els preus per a reduir la factura de la despesa sanitària, estem prioritzant qüestions econòmiques”. A Espanya els preus dels medicaments són més baixos en comparació a altres països de la Unió Europea, perquè no existeix una normativa que els unifiqui.  “Això permet la competència i els laboratoris venen on obtenen major rendibilitat. No és acceptable que un ciutadà espanyol tingui un menor accés als fàrmacs que un alemany. Europa ha de decidir si els medicaments són béns de mercat o béns essencials”.

La llei del medicament a Espanya no permet que el farmacèutic pugui fer determinades substitucions. “El sistema sanitari desaprofita el coneixement del farmacèutic”. En aquest sentit, Torres reclama una major integració de les farmàcies en el sistema sanitari, “actualment colapsat”. D’aquesta forma “s’evitarien visites als centres d’atenció primària, que el metge hagués de repetir receptes… la situació milloraria”.

Podeu llegir l’entrevista sencera aquí

Podeu consultar la versión escrita aquí

0 Comments

Submit a Comment