Suècia obté la millor puntuació pel que fa a medi ambient

Espanya és el país amb millor reputació de la Unió Europea en relació a la salut i benestar dels ciutadans. Així ho conclou un treball desenvolupat per investigadors de la Universitat Politècnica de Madrid (UPM).

L’estudi mesura el nivell de reputació internacional dels diferents estats, tenint en compte 32 variables agrupades en cinc grans grups: Economia, Medi ambient, Benestar social, Digitalització o Esport.

Espanya se situa en novena posició del top 10 de la classificació general, però lidera l’apartat de benestar social, concretament, en el novè lloc. Als primers llocs del rànquing general trobem Alemanya, Regne Unit i Suècia.

El benestar social és l’apartat en el qual el nostre país surt millor parat, arribant a liderar la classificació. “Si analitzem infraestructures i transport, les cobertures socials i de salut de la ciutadania, Espanya és el país que obté la puntuació més elevada seguit d’Alemanya i Regne Unit”, explica José María Fernández-Crehuet, investigador de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers Industrials de la UPM i un dels autors d’aquest treball

“En un món cada vegada més globalitzat, el nivell de reputació d’un país és un factor molt important, no només per a les relacions diplomàtiques i la signatura d’acords internacionals, sinó també de cara a aconseguir inversions i desenvolupar el comerç i el turisme”, afegeix.

Alemanya, líder en economia

En l’àmbit econòmic, l’índex té en compte diversos factors, com els nivells d’importació i exportació, ingressos o deutes, destacant el bon posicionament d’Alemanya.

Pel que fa a la digitalització, que contempla el nivell d’ocupació en l’àmbit tecnològic i habilitats digitals dels ciutadans i administracions, Alemanya i Regne Unit es col·loquen al capdavant.

Si atenem al desenvolupament de polítiques mediambientals i aposta per energies renovables i desenvolupament sostenible és Suècia el país que obté una millor puntuació.

Finalment, si es tenen en compte dimensions relacionades amb el nivell de pràctica esportiva i la inversió en esports, lidera el rànquing Regne Unit seguit d’Alemanya.

Font d’informació: Universidad Politécnica de Madrid

Fernández-Crehuet, José María & Rosales-Salas, Jorge & Galindo, Gonzalo. (2019). Construction and validation of an international reputation index: the European case. Regional Statistics. 9. 1-26. 10.15196/RS090205.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank