El doctor Josep Tabernero, cap del servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona, va explicar, en el marc del Congrés anual de la Societat Europea d’Oncologia Mèdica (ESMO) celebrat a Barcelona, alguns dels principals estudis que s’han donat a conèixer durant el congrés. Va posart posar el focus sobre l’especial atenció que s’està prestant des de l’ESMO al necessari equilibri entre el cost dels nous tractaments oncològics i els beneficis reals que aporten.

En aquest sentit, dos estudis que s’han presentat en aquest ESMO 2019 aborden aquesta qüestió, i les seves conclusions indiquen que sovint aquests tractaments tenen un escàs valor afegit respecte a altres tractaments més antics i més econòmics, en funció de l’Escala de Magnitud de Benefici Clínic d’ESMO, una eina desenvolupada per aquesta societat científica europea per quantificar el benefici que ofereixen els nous fàrmacs.

En un d’aquests estudis, realitzat a França, els autors van observar que gairebé la meitat dels nous fàrmacs aprovats entre 2004 i 2017 per al tractament de tumors sòlids oferien pocs beneficis afegits a l’Escala de Magnitud de Benefici Clínic d’ESMO i gairebé dos terços puntuaven baix en una altra escala similar desenvolupada per les autoritats reguladores franceses. De mitjana, els nous compostos tenien un cost 2.525€ superior als seus equivalents per al mateix tipus de càncer.

En una segona anàlisi, es va realitzar una comparativa similar entre els preus a Europa i els d’EEUU, amb un perfil encara menys favorable en el cas dels preus nord-americans.

Al voltant de 29.000 especialistes en càncer de tot el món s’han reunit a Barcelona en el Congrés anual de la Societat Europea d’Oncologia Mèdica (ESMO). En aquesta cita s’han donat a conèixer els principals avenços terapèutics en el maneig de diversos tipus de tumors, però que no és aliena a la realitat (cada vegada més complexa) que envolta al tractament del càncer, començant pel cost creixent dels nous fàrmacs i un ús més racional i sostenible dels recursos, adequant l’administració de les teràpies a les necessitats reals dels pacients.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank