A internet sorgeixen comunitats online que donen suport al pacient en qualsevol patologia

El sector de la salut està immers en un procés de transformació tecnològica cap a la medicina de les 4P: predictiva, preventiva, personalitzada i participativa. En aquest model individualitzat, transversal i global, el monitoratge es realitza en temps real i el pacient genera dades, a la vegada que posseeix el seu propi registre.

Així ho recull l’informe “El paciente digital” elaborat per The Valley, que també detalla les 15 tendències emergents de la revolució digital en el sector de la salut.

Farmàcia digital

Una de les tendències emergents de la revolució digital seria, segons l’informe, la farmàcia digital. Una de les facilitats que proposa la revolució tecnològica del sector de la salut seria comprar productes online i rebre’ls a la porta de casa.

El model de venda directa per subscripció arriba a la medicina, amb idees trencadores com l’enviament de kits i packs preparats que s’envien a casa segons les necessitats de cada persona. També s’estan dissenyant prototips que podrien permetre la producció de fàrmacs a casa, segons l’informe.

Adherència al tractament

Pel que fa a l’adherència als tractaments, una de les tendències emergents és proporcionar un seguiment personalitzat i una major participació per part dels pacients mitjançant aplicacions dissenyades per accelerar els processos de recuperació.

Monitoratge i seguiment

Igualment, mitjançant dispositus wearables intel·ligents com roba funcional o pegats com sensors, els pacients podrien controlar la seva freqüència cardíaca o detectar la radiació solar absorbida.

Augment de l’esperança de vida

L’augment de l’esperança de vida de les persones fa que cada vegada existeixen més pacients crònics i polimedicats. Les tendències en teràpies passen per robots que acompanyin aquestes persones. S’estan desenvolupant assistents virtuals a través d’avatars, perquè està comprovat que redueixen la solitud i el deliri.

Professional de la salut i xarxes de suport

Cada vegada més plataformes ofereixen xats online 24 hores i videoconsulta. A internet sorgeixen comunitats online que donen suport al pacient en qualsevol patologia o situacions delicades. Aquestes tendències continuaran augmentant, segons l’informe.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank