Inici 9 COVID-19 9 Informació sanitària i organitzativa 9 Les farmàcies ajudem en la investigació de noves línies de defensa contra la Covid-19

Les farmàcies ajudem en la investigació de noves línies de defensa contra la Covid-19

30 set., 2021 | Informació sanitària i organitzativa, COVID-19, Actualitat, Empresarials, FEFAC, AFB, AFET, Implicació social, AFELL, AGFE, Reflexions de Junta, Sanitària

A l’agost i de forma estiuenca, FEFAC continua ampliant la col·laboració en la lluita contra la Covid-19, ara amb l’assaig clínic de la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses. En la fotografia, Antoni Torres, president de FEFAC, i el doctor Oriol Mitjà, professor associat de la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses.

Des de FEFAC us proposem col·laborar a informar sobre un estudi destinat a avaluar l’eficàcia de les immunoglobulines hiperimmunes covid

La Fundació Lluita contra la Sida I les Malalties Infeccioses ha posat en marxa un assaig clínic destinat a avaluar l’eficàcia de la immunoglobulina C19-IG 20% de la companyia Grifols (immunoglobulines hiperimmunes covid). La C19-IG 20% és una immunoglobulina humana preparada per l’administració subcutània que segueix un procés de fabricació molt similar al Xembify®, que en aquest cas està elaborada a partir del plasma de donant convalescent que s’ha recuperat de la COVID-19.

L’estudi compta amb la col·laboració de l’ICS I les Direccions d’Atenció Primària de les Regions de Catalunya Central, Metropolitana Nord, Metropolitana Sud i Barcelona. El personal d’investigació són part de l’equip dels doctors Oriol Mitjà I Bonaventura Clotet de l’Hospital Germans Trias. Està previst que participin en l’estudi un total de 800 persones.

Tipus de perfil que busquen els investigadors

Els investigadors busquen persones:

  • Amb infecció recentment confirmada per SARS-CoV-2
  • Asimptomàtiques
  • De 18 anys o més
  •  no vacunades (cap dosi).

Des de la FEFAC us animem a participar en benefici de tots

Des de la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya creiem que les farmàcies, com a centre sanitari més proper, accessible i més capil·lar en el territori, i el farmacèutic com a professional sanitari més freqüentat i de confiança, podem col·laborar amb els investigadors a informar sobre l’estudi a possibles candidats a participar-hi.

Us proposem informar, mitjançant la NOTA ADJUNTA, a les persones que dispensem tests d’antígens, majors de 18 anys, no vacunades, i que si en fer-lo resulta positiu, poden participar en aquest estudi clínic, contactant amb els investigadors.

Per què és important aquest assaig?

Les vacunes són un avenç formidable, però no tothom pot rebre-les. Les persones amb sistemes immunitaris febles tenen més risc de contraure la malaltia, però no poden vacunar-se. Les persones amb leucèmia o limfoma, o amb malaltia inflamatòria intestinal, entre d’altres, poden rebre la vacuna, però sense que aquesta resulti prou eficaç.

Ara que les persones més vulnerables estan ja protegides, cal identificar una segona línia de defensa contra la COVID-19 per aquells casos en els quals la vacuna no funciona, o mentre no arriba a tothom.

D’anticossos existeix ja tractament monoclonal, però és possible que les variants del virus escapin al tractament, i d’aquí l’importància d’aquest estudi, donat que en ser immunoglobulines aporten anticossos policlonals que dificulten la fuita del virus al tractament.

1 Comment
  1. Bon dia,
    Serien posibls candidats les persones amb covid persistent?

Submit a Comment