Inici 9 Actualitat 9 Farmàcies a l’estiu: exempció als límits de temperatura per a la conservació dels medicaments

Farmàcies a l’estiu: exempció als límits de temperatura per a la conservació dels medicaments

28 juny, 2023 | Actualitat, La pregunta de la setmana, General, Gestió, Empresarials, FEFAC, AFB, AFET, AFELL, AGFE, Reflexions de Junta

La normativa publicada el passat estiu es manté

El passat estiu van publicar-ses mesures d’estalvi, eficiència energètica i reducció de la dependència energètica del gas natural. Entre altres mesures, aquesta normativa estableix limitacions de temperatura que superen el llindar comunament acceptat per al canal de medicaments, que és de 25 graus.

La normativa indica que la temperatura de l’aire en els recintes refrigerats no serà inferior a 27 graus.

Com ja vam informar el passat estiu, les farmàcies poden acollir-se a l’exempció de l’aplicació d’aquests límits previstos, segons va indicar l’Aemps en un comunicat.

La normativa indica que no han de complir les limitacions de temperatura els recintes que justifiquin la necessitat de mantenir condicions ambientals especials o disposin de normativa específica que així ho estableixi. En aquest cas “ha d’existir una separació física entre el recinte amb els locals contigus que estiguin obligats a mantenir les condicions indicades anteriorment”.

Dins d’aquesta categoria es troben les instal·lacions que fabriquen, emmagatzemen, distribueixen i/o subministren medicaments i els principis actius que es fan servir en la seva fabricació (laboratoris, distribució, farmàcies, etc.). Aquestes han de tenir zones que assegurin que es mantenen les condicions de temperatura requerides per a la correcta conservació dels medicaments o principis actius.

0 Comments

Submit a Comment