La campanya s’ha iniciat mitjançant denúncia davant l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris de les vendes a internet de tires reactives per a la determinació de glucosa en sang, publicitada per Amazon.es i que realitzen, per aquest canal, nombroses empreses mercantils nacionals i estrangeres, vulnerant la llei espanyola.

En declaracions fetes a Correo Farmacéutico, Miguel Mancebo, l’advocat que ha tramitat la denúncia, concreta que s’ha vulnerat el RD 1662/2000 de 29 de setembre i especifica en 7 pàgines contra quins articles atempta: el 13, ordinals 4 i 7, disposa que “la venda al públic dels productes d’auto diagnòstic es realitzarà exclusivament a través de les oficines de farmàcia” i queda prohibida la venda al públic per correspondència o procediments telemàtics”.

El sindicat ha detectat també la venda il·legal del test d’autodiagnòstic d’acetona. Aquesta associació professional assegura en una nota de premsa que "desconeix la raó de la permissibilitat d’aquest tipus de vendes pel Ministeri de Sanitat i les Administracions Sanitàries autonòmiques" i concreta que "ens trobem davant d’un problema de salut pública". A la nota de premsa també indiquen que "sorprèn la falta d’iniciatives del dels Col·legis de Farmacèutics".

FONT: Nota de premsa SLF / Correo Farmacéutico

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank