Els associats gaudiran d’un 10% de descompte en el preu dels monogràfics d’ISMET

Els farmacèutics associats a la FEFAC que estiguin interessats en l’oferta acadèmica de l’Institut Superior de Medicines Tradicionals (ISMET) gaudiran d’un descompte del 10% en el preu dels monogràfics gràcies a un acord al qual s’ha arribat entre ambdues entitats. Aquest acord també contempla descomptes dels cursos tècnics, màsters i graduats ( consultar amb ISMET).

El director general d’ISMET, Àlex Badrena, va reunir-se el passat 22 de gener amb Antoni Torres, president de l’empresarial, per formalitzar aquesta col·laboració que permetrà ampliar l’oferta formativa que la FEFAC ofereix als socis, amb descomptes pel farmacèutic.

El director general d’ISMET ens explica en aquesta entrevista quina és la situació de les teràpies naturals a Espanya, quin és el paper del farmacèutic i quins cursos poden ser útils per continuar formant-se en aquesta categoria.

Entrevista Àlex Badrena, director general d’ISMET

Què és ISMET?

ISMET és un centre de formació en teràpies naturals que va néixer l’any 1992, fundat pel meu pare, José Luis Badrena, i inaugurat pel Degà de la Facultat de Medicina Tradicional Xinesa de Pequín. Als anys 90, ja era un dels centres formatius de referència al país.

Quin tipus de cursos ofereix i quins poden interessar al farmacèutic?

Tota l’oferta va començar amb la medicina tradicional xinesa com a base i s’ha anat incrementant al llarg dels anys. Ara mateix tenim aproximadament 300 formacions anuals, amb diferents modalitats (presencial, semipresencial u online). Oferim cursos de naturopatia i homeopatia, medicina tradicional xinesa, tècniques manuals, osteopatia, wellness i estètica natural, coaching i salut, creixement personal i teràpies energètiques. Els nostres estudiants són professionals sanitaris de diferents àmbits: metges, farmacèutics, psicòlegs, fisioterapeutes, etc. que tenen necessitat de coneixements per donar un bon assessorament als seus pacients. Els farmacèutics acostumen a interessar-se per cursos sobre naturopatia, dietètica i nutrició, sals de schüssler, flors de bach, tot i que també guanyen pes els cursos d’àrees de creixement personal, coaching o control de l’estrès.

Quina és la situació de les teràpies naturals a Espanya a escala legal?

En aquests moments tenim un Govern que no està per la labor de regular el sector i s’ha mantingut una situació en contra del sector de les teràpies naturals. Ara caldrà veure si Pedro Sánchez continua o no en aquesta línia, ja que crec que s’han adonat del gran error que s’ha comès. Des del meu punt de vista, no es pot prohibir alguna cosa que la societat catalana, espanyola o internacional està demandant i que està regulat en les lleis europees. A escala internacional, podem veure com alemanys, francesos o portuguesos han assolit un bon posicionament del sector, a través d’ajudes de la seguretat social o amb el copagament. La campanya destructiva que el Govern ha portat ha afectat el sector en tots els seus àmbits, sigui professional, centre d’atenció o centre de formació. L’homeopatia ha estat una de les àrees on més destrucció hi ha hagut per part del Ministeri de Sanitat i Universitat, per les campanyes que han portat a terme, denunciades pel sector i que es troben ara mateix en via judicial.  Crec que acabarà amb una penalització o almenys amb un toc d’atenció per haver afectat al sector.

Cap a on creu que evolucionarà la normativa en els pròxims anys?

Crec que en el futur hi haurà una regulació. I aquesta regulació vindrà per tres àmbits de pressió: autonòmic, nacional i europeu. A escala autonòmica, esperem que la Generalitat prengui consciència del que s’està produint a Catalunya, perquè hi ha milers de professionals i usuaris que demanden teràpies naturals. Per tant, cal buscar una regulació que protegeixi l’usuari i perquè es doni una bona cobertura i exercici professional. Catalunya, com la resta de comunitats autònomes no té competència, i per tant, la regulació qui l’hauria de fer és el Govern Espanyol, a través del ministeri de Sanitat. Si no és via autonòmica o nacional, existeix la via europea, que pressiona a Espanya perquè faci els deures.  Fa molts anys que se’ls hi està demanant.

Quin creu que és el paper del farmacèutic en el context de les teràpies naturals?

El farmacèutic fa molts anys que fa costat a la societat i dona servei i suport en l’àmbit de la salut. És un professional que s’aproxima a les necessitats i demandes de la societat. Per tant, té la important tasca d’oferir un producte que s’adapti al client amb una recomanació al darrere. En el mercat hi ha cada vegada més productes nous i els usuaris tenen noves necessitats. Per fer una bona feina i donar un bon consell farmacèutic, el farmacèutic i els seus equips han d’estar ben formats i tenir un coneixement adequat, amb base científica al darrere.

Per quins motius ha formalitzat la col·laboració amb la FEFAC?

Des de fa molts anys, ISMET ha format molts farmacèutics. Davant l’exigència dels usuaris, que demanden aquests productes, la farmàcia ha de formar-se per oferir la millor recomanació. Aquesta col·laboració entre la FEFAC i ISMET farà arribar una oferta acadèmica molt variada, extensa i profunda als professionals farmacèutics, perquè adquireixin totes les competències necessàries i ofereixin les millors solucions als usuaris. Volem donar aquest servei i, a més, ho farem amb descomptes per a socis de la FEFAC pel que fa al preu dels cursos.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank