La Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC) ha dirigit una carta a l’alcaldessa de Sabadell en referència als avisos que aquest ajuntament ha fet arribar a la població a través dels seus canals de comunicació, pel que fa a la venda de mascaretes quirúrgiques d’un sol ús a preu fixat de 0,96 euros i fent referència exclusiva i específicament a les farmàcies.

En la comunicació realitzada per l’Ajuntament de Sabadell es recorda que el preu fixat per les mascaretes quirúrgiques és de 0,96 i es demana a l’usuari que si detecta una irregularitat en el preu de venda, ho comuniqui: “Si detectes alguna irregularitat, comunica-ho!”

Des de l’empresarial volem transmetre-li que les farmàcies fa molts anys que venen medicaments i productes sanitaris a preus intervinguts, i mai s’han detectat abusos (venda per sobre del preu fixat pel Govern). Per tant, no hi ha cap motiu per pensar que ara, amb les mascaretes quirúrgiques, es produirà una excepció.

A la carta fefac diu: “Volem recordar-li que les farmàcies són establiments sanitaris privats d’interès públic, absolutament regulats, que dispensen, no venen, per compte del Departament de Salut, en virtut d’un Concert. Formen part, de forma indirecta, del sistema públic de salut. És impensable, per tant, que no compleixin les normes que dicten pel mateix sistema públic”.

FEFAC demana responsabilitat en els missatges que es traslladen a la població

Des de la FEFAC creiem que cal ser curosos amb els missatges que traslladem a la població en aquests moments i que poden resultar injustos per un col·lectiu, com el dels professionals farmacèutics, que ha mostrat i ho segueix fent, la seva implicació en la lluita contra la Covid-19 des de l’inici.

Al final de la carta, l’empresarial demana a l’Ajuntament que “reconsideri el lema del citat missatge, oferint i posant a la seva disposició i dels seus equips, els mitjans de l’organització empresarial, per col·laborar en donar a conèixer els serveis que la farmàcia comunitària està donant per la salut i el bé social de tots.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank