Les farmàcies han venut més de 25.000 bàlsams labials solidaris, a través de la campanya que l’ONG i Laboratoris Babé han posat en marxa.

Els bàlsams labials de la campanya ‘Per un somriure’ de Farmamundi es presenten en expositors de 20 unitats i poden adquirir-se a través de les empreses de distribució habituals, amb el CN 196044. Aixúi, per cada bàlsam que es vengui en farmàcies, Laboratoris BABÉ destinarà un euro als projectes sanitaris que Farmamundi duu a terme amb dones i nenes en països empobrits.

“Part de l’èxit de la campanya radicarà en que les farmàcies apostin per aquest producte solidari i el visibilitzin en els seus taulells. Sabem que moltes ja disposen de bàlsams labials, només els demanem que facin un espai per a aquest projecte tan especial“, assegura el president de Farmamundi, Ricard Troiano.

Bàlsam labial solidari

El bàlsam, testat dermatològicament, repara i protegeix els llabis, però pot utilitzar-se a la zona perinasal. Sense color ni perfum, respecta la pell i hidrata, gràcies a la jojoba, l’oli de macadàmia, karité i rosa mosqueta.

Atenció sanitària a dones i nenes

El dret a la salut amb igualtat i l’accés als medicaments essencials de dones i nenes és una de les línies bàsiques de treball de Farmamundi. En països de Llatinoamèrica i Àfrica desenvolupen programes integrals per reduir la mortalitat materna i frenar la desnutrició infantil. Com a Guatemala, on les menors de 5 anys pateixen retard en el creixement. A més promouen la formació de personal de salut, i la construcció d’infraestructures.

En situacions d’emergència, les dones i les nenes són les més afectades. A Kenya i República Democràtica del Congo han posat en marxa dispositius mòbils d’assistència sanitària. Aquests permeten detectar VIH i malària, control nutricional i immunització de nenes i nens, atenció prenatal i planificació familiar.

També es reforça el treball en salut sexual i reproductiva per a les dones en edat fèrtil. Així, s’inclou la dotació de medicaments específics com kits d’higiene menstrual, de part o de suport nutricional (menors de 5 anys, dones embarassades i lactants).

Potenciar el vessant social i solidari de la farmàcia

Des de la FEFAC, que té signat un conveni amb Farmamundi per potenciar el vessant solidari de la farmàcia, us animem a participar.

La campanya compta amb la col·laboració de l’Organització Farmacèutica Col·legial i de les empreses de distribució farmacèutica, liderades per la Federació de Distribuïdors Farmacèutics (FEDIFAR).

Notícies relacionades:

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank