La consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Alba Vergés, va demanar ahir al Ministeri de Sanitat que s’autoritzin els tests d’antígens ràpids a les oficines de farmàcia per contribuir a l’estratègia de detecció i control de casos de Covid-19.

És lexemple dels tests dantígens a les farmàcies, que no hi ha manera que sautoritzin i ens ajudin a lestratègia de control. Aquets retards, aquesta poca agilitat en les decisions i compromís ens està condicionant una estratègica tan important com la de vacunació”, ha declarat. La consellera de Salut ha manifestat que reiterarà aquesta petició en la pròxima reunió del Consell interterritorial del Sistema Nacional de Salut.

La realització i venda de tests dantígens ràpids a les farmàcies, tal com s’està fent en molts països del nostre entorn, és una reivindicació reiterada de la FEFAC, recollida en el decàleg de propostes per a una millor contribució de la farmàcia a la salut de la ciutadania. Per tant, la FEFAC valora molt positivament aquest posicionament de la consellera de Salut.

Antoni Torres, president de FEFAC, considera que cal aprofitar les potencialitats de les oficines de farmàcia en l’abordatge de la pandèmia des d’un triple vessant: “Des de linici de la pandèmia estem oferint a la població informació i elements dhigiene i protecció com mascaretes, gels…, però podem contribuir també en lestratègia de detecció mitjançant la dispensació i/o realització de tests dantígens ràpids i podem col·laborar també en la prevenció de la malaltia amb una col·laboració en les campanyes de vacunació, tal com fan també les farmàcies daltres països, descarregant així els professionals dels centres i serveis públics”.

La dispensació de tests d’antígens ràpids a les farmàcies, amb un compromís de declaració de resultat positiu per part del ciutadà, seria un pas endavant molt important per incrementar la capacitat de detecció del sistema de salut i contribuir, així, a tallar les cadenes de transmissió de la malaltia.