Aquesta col·laboració contempla diferents mesures i accions per facilitar la relació i coordinació amb la policia catalana i dotar a les farmàcies d’eines per millorar la seva protecció i seguretat

La FEFAC va iniciar l’any 2021 una col·laboració amb els Mossos d’Esquadra per reforçar la seguretat de les oficines de farmàcia. A continuació resumim les línies de col·laboració.

1-Reforçar la relació entre titulars i referents territorials dels Mossos d’Esquadra

Una de les línies de col·laboració consisteix en reforçar la relació entre els titulars i els referents territorials de relacions amb la comunitat i grups de proximitat dels Mossos d’Esquadra. Així, cada farmacèutic pot conèixer i tenir contacte amb els seus agents policials de referència en el seu territori.

Per aquest motiu, demanem als nostres socis que, en cas de no conèixer ni tenir contacte amb el/s seu/s agent/s de proximitat, ens ho facin saber a través de fefac@fefac.cat per tal de poder traslladar la petició als Mossos.

Aquesta relació és una de les bases per millorar la seguretat de les oficines de farmàcia. També per donar resposta a les necessitats o situacions que es puguin produir. En tot cas, recordem que en casos d’emergència, com poden ser un robatori amb intimidació, el canal de trucada és el 112.

2-Canal de denúncies

S’ha posat en marxa un canal de denúncies. L’objectiu és facilitar la tramitació de denúncies a través de la FEFAC, evitant així desplaçaments innecessaris i esperes a comissaria per formular les denúncies.

El canal de denúncies a través de FEFAC està pensat per facilitar la realització de la denúncia, en un període breu de temps, i l’optimització dels recursos personals.

Els il·lícits penals que es poden denunciar són:

  • Danys al mobiliari i/o objectes de l’oficina de farmàcia
  • Sostraccions al descuit sense força en les coses ni violència o intimidació a les persones (furt).

La FEFAC realitzarà la denúncia a nom del responsable de l’oficina de farmàcia. Així, aquesta només s’haurà d’adreçar a la comissaria de referència, prèvia assignació de dia/hora, a signar la denúncia i lliurar, si cal, gravacions i/o altres proves.

La premissa principal d’aquest sistema de denúncies és que en el moment d’interposar la denúncia no es disposi de dades per identificar a l’autor dels fets.

Per la resta d’il·lícits que no sigui furts o danys no es podrà utilitzar el canal de denúncies i caldrà que la denúncia sigui presentada presencialment pel titular de l’oficina de farmàcia (víctima o testimoni del delicte).

No obstant això, Mossos d’Esquadra ofereix un sistema de petició de cita prèvia per evitar igualment esperes a comissaria. Podeu accedir-hi a través del següent enllaç

Tramitar les denúncies, sigui quin sigui el delicte, és clau per perseguir als delinqüents i evitar la reincidència. Si un denuncia, tots hi guanyem.

En cas de situacions d’emergència o perill imminent, el canal per contactar amb la policia és el telèfon d’emergències 112.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de la FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Creadors del projecte
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank