Barcelona, 8 d’octubre de 2018.- Finalitzen els retards en el pagament a les farmàcies catalanes. Vuit anys després que comencessin les primeres dificultats, el passat 5 d’octubre la Generalitat de Catalunya va fer efectiva la factura pels medicaments dispensats  a l’agost i es va aconseguir, d’aquesta manera, recuperar la normalitat en els pagaments el dia 5 de cada mes, tal com contempla el Concert d'Atenció Farmacèutica signat amb el CatSalut.

Compromís dels farmacèutics amb els ciutadans

“És una gran satisfacció haver aconseguit, després de tants anys, normalitzar el pagament a les farmàcies catalanes. I encara és més satisfactori poder dir que, tot i les situacions crítiques que s’han pogut viure, els farmacèutics hem demostrat en tot moment el compromís amb el ciutadà, sense que el servei assistencial es veiés afectat”, declara Jordi de Dalmases, president del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC).

“Les farmàcies hem prioritzat el ciutadà i la disponibilitat dels seus tractaments, en una de les accions de responsabilitat social més rellevants, sense utilitzar-lo com a eina de pressió, acordant paral·lelament amb les administracions passes per recuperar la normalitat, partint de la incertesa mensual, passant per la recuperació parcial i ara la total, centrats en el diàleg i respecte als acords assolits”, declara Antoni Torres, president de la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC).

Des de juliol del 2010 les farmàcies catalanes han patit periòdicament endarreriments en el pagament,  des de 25 i 55 dies, fins a màxims històrics de quatre mesos l’any 2013. Durant tot aquest temps, el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC) i la Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC) han treballat conjuntament per aconseguir que el pagament dels medicaments fos una prioritat per a les Administracions de la mateixa manera que ho és per als pacients.

Per a més informació:
Departament de Comunicació del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (COFB)
Telèfon: 93 244 07 28 / 18
 
Departament de Comunicació de FEFAC
Telèfon: 93 323 24 22 / 619523605

 

 

 

 

 

 

 

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank