Frena el sol, frena el lupus, un projecte creat i desenvolupat per la Fundació de Farmàcies de Catalunya

La Fundació de Farmàcies de Catalunya, l’organització creada per la FEFAC per canalitzar els projectes de Responsabilitat Social Corporativa de les farmàcies ja té pàgina web. La Fundació de Farmàcies de Catalunya es va posar en marxa a principis de 2019. L’objectiu és reforçar els valors social i solidari de les farmàcies, tenint en compte que la farmàcia és un punt de referència per consultes de salut i per situacions de risc.

Els objectius de la Fundació de Farmàcies de Catalunya són promoure:

  • Actuacions, programes i accions en matèria de protecció de la salut pública, especialment en l’àmbit de la farmàcia.
  • El bon ús dels medicaments i els productes sanitaris.
  • La investigació en matèria farmacològica, farmacèutica, cosmètica, etc.
  • La cooperació científica i en matèria d’investigació i desenvolupament entre el col·lectiu de professionals farmacèutics i la resta de professions sanitàries.
  • La protecció de les farmàcies com a establiments sanitaris i com a canal de dispensació de medicaments, productes sanitaris i productes parafarmacèutics.

Frena el sol, frena el lupus

La campanya Frena el sol, frena el lupus és un projecte creat i desenvolupat per la Fundació de Farmàcies de Catalunya. Promou l’ús dels fotoprotectors i facilita l’accés a les cremes solars a preu reduït entre les persones amb lupus. Això es fa a través de la xarxa de farmàcies participants que els posen a la seva disposició, en una acció solidària en la qual cap de les parts (farmàcia, distribució i laboratori) obtenen benefici econòmic.

Actualment, 1200 farmàcies formen part d’aquesta xarxa, (288 a Catalunya), oferint cobertura a més de la meitat de les persones amb lupus a Espanya. Està present a Catalunya, Aragó, Balears, Astúries, Sevilla, Madrid, Granada, Múrcia, Pontevedra, Jaén, Cantàbria, Salamanca, Almeria, Castella La Manxa, Ourense i Valladolid. En aquest sentit, es treballa per arribar a la resta del territori i donar cobertura al 100% de les persones amb lupus a Espanya.

Entitats amb les quals col·laborem

Actualment, la Fundació col·labora amb diferents entitats. Entre elles: Clínic de Barcelona, Farmamundi, Fundació Pasqual Maragall, KMS XL Lupus, Oncolliga, PIMEC, Vicente Ferrer, IMO (Instituto de Microcirugía Ocular), Banco Farmacéutico o Corazón Sin Fronteras.

Donacions

La web de la Fundació inclou un apartat de donacions on qualsevol persona pot col·laborar fent una transferència al número ES41 2100 5000 5102 0030 5122. Com a empresa, les donacions tenen un benefici fiscal del 35% i com a particulars, una desgravació del 80% els primers 150 euros.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank