Fefac treballa des de fa temps per fomentar la Formació Dual

PIMEC considera la Formació Professional el major element de competitivitat que té un país i, per aquest motiu, ha reivindicat el paper formatiu de les empreses en el model català d’FP Dual per superar el desajust entre oferta i demanda. A més, ha destacat la importància que aquest model educatiu estigui per sobre dels interessos de les parts.

Antoni Cañete, secretari general de PIMEC, considera “fonamental” el procés de concertació per a la construcció del model català d’FP Dual i ha fet una valoració positiva de la decisió del Departament d’Educació de la Generalitat de deixar sense efecte la resolució de l’FP Dual.

Resolució EDU/1076/2019

Aquesta resolució, EDU/1076/2019, publicada el 29 d’abril, introduïa canvis conceptuals que incidien en qüestions estratègiques del model català d’FP Dual. Per aquest motiu, PIMEC va presentar a Educació el seu posicionament i va sol·licitar l’ajornament fins que fossin abordats els criteris generals en el marc de la Comissió Rectora de la Formació i Qualificació professional de Catalunya.

Espanya, a la cua del rànquing comunitari

L’European Skills Index situa Espanya en la pitjor situació del rànquing comunitari en termes de les competències desenvolupades i assolides per les persones, a través de la formació, i la seva manca de correspondència efectiva amb les necessitats competencials del mercat de treball.

Fefac fomenta la Formació Dual a les farmàcies

Des de fa temps, la FEFAC treballa amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i amb escoles de Formació Professional amb l’objectiu de fomentar la Formació Dual a les farmàcies, per tal de respondre a la necessitat d’aquestes de cobrir places d’aprenents de diferents perfils.

Avantatges de la formació dual

La Formació Dual permet a l’oficina de farmàcia disposar de professionals qualificats, adaptats a les seves necessitat. A més, els aprenents adquireixen els coneixements sobre els equipaments, processos i valors de la pròpia farmàcia.

Com funciona?

Mitjançant un conveni entre el centre i la farmàcia, s’acorda la distribució de la formació. Així, l’estada es divideix en dues fases.

Fases de l’estada de l’alumne

Primer, l’alumne realitza unes pràctiques no remunerades de 100 hores, així s’adapta al funcionament de la farmàcia. Després, en finalitzar aquest període, s’inicia l’estada remunerada, en modalitat de contracte o beca, atenent als criteris d’accés prèviament acordats entre l’empresa i el centre.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Col·laborem amb
Frena el sol, frena el lupus
La farmàcia, el cor del barri
Amb la col·laboració de
CaixaBank