La línia, creada a l’abril de 2020 per cobrir les necessitats de circulant d’autònoms i empreses, també es destinarà a finançar projectes d’inversió

El Govern ha acordat aquesta setmana modificar i millorar les condicions de la línia de finançament “ICF Crèdit Covid19”, que va ser creada a l’abril del 2020 amb una dotació de 700 milions d’euros. L’objectiu era donar resposta a les necessitats de circulant derivades de la pandèmia d’autònoms, pimes i empreses.

Millores de les condicions

Gràcies a aquest acord de Govern, en primer lloc, s’amplia la finalitat d’aquest instrument per finançar també projectes d’inversió que impulsin la reconversió de les empreses catalanes. Segons el text aprovat el 13 de juliol, els recursos es destinaran a impulsar aquelles iniciatives relacionades amb àmbits com el de la sostenibilitat i el medi ambient, la innovació i la digitalització de l’economia, entre d’altres. Amb caràcter general, els crèdits per a inversió oscil·laran entre els 500.000 i els 2,5 milions d’euros i comptaran amb un termini de retorn de fins a 15 anys, amb possibilitat de carència de capital de com a màxim 2 anys.

En segon lloc, es milloren les condicions actuals de la línia i s’allarga de 5 fins a 10 anys el termini  dels préstecs per a necessitats de circulant. Fins ara, els crèdits s’havien de retornar, en un màxim de 5 anys en el cas de pimes i autònoms. En el cas de les empreses eren 4 anys. Així mateix, s’amplia la carència en un any addicional, fins a un màxim de dos.

A banda d’aquests canvis, l’acord també contempla la possibilitat de modificar les operacions ja signades durant el darrer any amb l’ICF per cobrir les necessitats de circulant: per exemple pel que fa a la carència (amb un any addicional fins a un màxim de dos); el termini (que podrà sumar fins a 3 anys addicionals) o el refinançament de préstecs vigents. 

Els préstecs formalitzats per aquesta línia, tant els destintats a circulant com a inversió, comptaran amb l’assumpció per part del Departament d’Economia i Hisenda de fins al 80% del risc viu de l’operació.

Prop de 400 milions d’euros formalitzats en un any

Des de la posada en marxa de la línia “ICF Crèdit Covid19” i fins a l’abril de 2021, ja s’han formalitzat 415 operacions per un import de 382,3 milions d’euros, xifra que representa prop del 55% del total. Els 317,7 milions d’euros restants, dels 700 milions amb els quals estava dotada la línia, es podran formalitzar aquest any, tant per a projectes d’inversió com de circulant.

Ubicació

C/ Casanova, 84-86 Entr. 1ªC
08011 Barcelona

Telèfon

Tel. 93 323 24 22

Contacte

Empresarials que formen part de la FEFAC

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFB - Associació de Farmàcies de Barcelona

AFET - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFET - Associació de Farmacèutics amb Oficina de Farmàcia a Tarragona

A.G.F.E Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

A.G.F.E - Associació Gironina Farmacèutica Empresarial

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

AFELL - Associació de Farmacèutics Empresaris de Lleida

Creadors del projecte
Frena el sol, frena el lupus
Amb la col·laboració de
CaixaBank